אוכל בגיל חצי שנה.
דיון מתוך פורום טיפת חלב
שלום יש לי שאלה הבנתי שעכשיו אני אמורה כבר לתת לילדה שלי הכל בארוחה כולל ירקות בשר או עוף או דג ופחמימה ולטחון לה הכל בבלנדר. אז ממש טוחנים כולל פסטה בבלנדר? כולל קציצות אם אני מכינה ? ארוחה שלמה פשוט טחונה?
טלי שלום, היכולת של אכילת מוצקים כמוצק (כלומר מעוך במזלג/גרוס ולא טחון כמרקם "גרבר") אפשרית בין גיל 6-12 חודשים - אבל אצל כל תינוק היכולת מתפתחת בזמן אחר. לכן תמיד כשלב ראשון בגיל 6 חודשים מתחילים באוכל המרוסק בבלנדר - כיון שלתינוק זה כבר מרקם אחר מהמרקם של החלב שהוא מכיר - והוא צריך לדעת להתמודד עם זה וללמוד איך להוריד את האוכל בעזרת הלשון מהכפית לתוך הפה - ובהתחלה האינסטינקט שלהם זה לדחוף את הלשון מחוץ לפה יחד עם כל האוכל. כאשר הם מתמודדים עם זה, אז אפשר להציע אוכל פחות מרוסק - כגון - טחינת המרק בבלנדר, אבל הגזר שבו לרסק במזלג - כך התינוק ילמד להכיר ולהתמודד עם אוכל במרקם שונה. וכך הלאה - עד שמגיעים לכך שהתינוק אוכל מתפריט המשפחה - בלי טחינת המזון - אבל בחיתוך המזון לחתיכות קטנות(שמומלץ לעשות כדי להוריד את הסיכון של חנק מהמזון!). לכן , בגיל חצי שנה - טוחנים הכל (כולל, קציצות , פסטה, אורז וכו'). אם את רואה שהוא מתמודד עם אכילת המרוסק הטב, את בהחלט יכולה להתקדם במהירות לאוכל מעוך במזלג - את הקציצות למעוך במזלג, את התפוח אדמה למעוך במזלג וכו'. שיהיה לכם בתיאבון!