לחם מקמח מלא
דיון מתוך פורום טיפת חלב
שלום, בני בן 10 חודשים. לאחרונה התחלתי לתת לו ארוחת ערב של מוצקים - ביצה או לחם, עגבניה, אבוקדו, טחינה, יוגורט וכדו'. אצלינו בבית יש לרוב רק לחם מקמח מלא וזה מה שנתתי לו. עכשיו פתאם ראיתי שזה לא מומלץ. מה בעצם הסיבה שזה לא מומלץ? תודה, יעל
יעל שלום, בחירת התפריט לארוחת הערב כפי שאת מגישה לו היא מצויינת. בהחלט אפשר להציע גם לחם מקמח מלא - כמובן במקביל ליכולת שלו לאכול מוצקים (וחשוב לחתוך לחתיכות מאד קטנות כדי להוריד את הסיכון לחנק). הסיבות הנפוצות נגד מוצרים מקמח מלא הם ריבוי הסיבים שיש בדגנים מקמח מלא וכן ירידה בספיגה של ברזל כאשר צורכים קמח מלא. למרות זאת ,אין כל מניעה לתת לחם ומוצריו מדגנים מלאים. כמות הסיבים לא תגרום לשילשולים. מומלצים גם פירות וירקות בהתאם לשלב ההתפתחותי של התינוק. כמויות האוכל שהתינוק אוכל מתאימות בדר"כ לגילו ולמשקלו וכך נוצר וויסות טבעי של כמות המזון והסיבים הנצרכים. לגבי הטענה כי סיבים מפריעים לספיגת ברזל- זה נכון סיבים מפריעים לספיגה של כל הרכיבים כי הם מזרזים את מעבר המזון במעי ומהווים מחסום פיזי לספיגת רכיבים שונים, אך מצד שני הדגנים המלאים תורמים הרבה יותר ברזל כאשר אוכלים אותם, אז בסה"כ מאזן הברזל יוצא מרווח. בתיאבון!