דייסה
דיון מתוך פורום טיפת חלב
שלום, הבת שלי בת 4 חודשים והתחלנו איתה טעימות של ירקות. הייתי רוצה להביא לה גם לטעום דייסה, אחות בטיפת חלב אמרה לי שעכשיו ניתן לתת את כל סוגי הדייסות ולא רק קורפלור ואורז. אם כן אז איזה סוגים? על השקיות רשום ל6+, האם פשוט להתעלם? איך בדיוק נותנים לטעום דייסה?
לין שלום, על פי המלצות משרד הבריאות רצוי לחשוף תינוקות בין גיל 4-7 חודשים לדגנים כיון שחשיפה בגיל זה מוריד את הסיכון לצליאק(רגישות לקמח). לכן אחות טיפת חלב אמרה כי למעשה אפשר לתת מגיל 4 חודשים את כל מגוון הדייסות. צריך לקחת בחשבון כי כוונת משרד הבריאות היתה שרצוי לטעום דגנים - וטעימה = עד 2 כפיות ליום. לכן ניתן לתת מכל מגוון דייסות הדגנים שיש בשוק (שיבולת שועל/סולת/דגנים מעורבים - גם אם על המוצר רשום מ6 חודשים ומעלה. הסיבה שחברות המזון לא החליפו את הרשום על המוצר למרות המלצת משרד הבריאות - היא כדי שאנשים לא "יתפתו" לתת יותר מטעימה(עד 2 כפיות ליום)מדייסות הדגנים - כיון שההמלצה לאכול דגנים מעבר לטעימה היא רק מעל גיל 6 חודשים. אם ביתך ניזונה מתמ"ל את יכולה להוסיף חצי כפית של דייסת דגנים למנה אחת של התמ"ל היומי (וזה שווה ערך לטעימה). אם ביתך ניזונה מהנקה, אז ניתן לחכות לגיל 6 חודשים - כאשר תתחילי את המרק - ניתן להוסיף למרק קצת איטריות/גריסים ולטחון יחד עם המרק - וזו חשיפה לדגנים. שבת שלום!