ברזל ודגנים
דיון מתוך פורום טיפת חלב
לפני כשבועיים התחלתי לתת לילדה ברזל. אני נותנת לה ביחד עם הויטמין באותה כפית. משתדלת לתת כשעתיים אחרי הארוחה כדי שלא תפלוט,אבל כמו חוק מרפי לפעמים היא מחליטה לפלוט בדיוק אחרי שנתתי לה ולפליטה יש צבע של הברזל. רציתי לדעת אם למרות שפלטה זה עדיין נספג לה לגוף? רציתי גם לציין שזה קרה מס' פעמים וחשבתי שאולי סוג הברזל לא טוב לה,האם הגיוני? כדאי להחליף? (לעומת הטעם המתקתק של הויטמין,לברזל יש טעם לואי) שאלה נוספת לגבי דגנים: המלצתך לחשוף לדגנים- חצי כפית למנה אחת ביום של תמ"ל. ראיתי בכל החנויות דגנים לגיל 6 חודשים ומעלה. הילדה שלי עדיין לא בת 5 חודשים. האם להתעלם מהמלצת הגיל ולקנות? יש סוג מסויים שאת ממליצה?
רות שלום, לגבי הברזל - זה נסיון ותהיה - אפשר לנסות סוג אחר (לבקש מהרופא מרשם) ולבחון האם את הסוג השני היא לא פולטת. אפשרות נוספת היא להפסיק את הברזל לכמה ימים, לבחון האם הפליטות נעלמות, ואז לחזור לתת את הברזל - אבל להתחיל בהדרגה - במשך יומיים לתת טיפה אחת ליום, אחרי יומיים להלעות ל2 טיפות ליום ואחרי עוד יומיים להעלות ל3 טיפות. לעיתים ההפסקה והחזרה ההדרגתית מקלה על מערכת העיכול ומורידה את תופעות הלואי האפשריות של הברזל. לגבי דייסות: הסיבה שחברות המזון לא החליפו את הרשום על המוצר למרות המלצת משרד הבריאות - היא כדי שאנשים לא "יתפתו" לתת יותר מטעימה(עד 2 כפיות ליום שהם שווים לחצי כפית של דייסה למנה אחת יומית של תמ"ל) מדייסות הדגנים - כיון שההמלצה לאכול דגנים מעבר לטעימה היא רק מעל גיל 6 חודשים. כל סוגי דייסות הדגנים הם מצויינים - שיבולת שועל/דגנים מעורבים/סולת. בתיאבון! שבת שלום!
אז איך אני משלבת בין השניים: גם לשים דגנים לתמ"ל וגם להמשיך עם הטעימות? האם הוספת הדגנים לתמ"ל מסמיכה או משנה את הטעם?