חיפה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

22/08/2011 | 18:16 | מאת: גלית

שלום רציתי לשאול באיזה גיל מתחילים בטעימות לתינוק ובמה מתחילים קודם האים במרק או בפירות וכיצד מתחילים זאת

לקריאה נוספת והעמקה

גלית שלום! על פי המלצות משרד הבריאות ניתן להתחיל עם טעימות כבר מגיל 4 חודשים, כיון שחשיפה מוקדמת למזונות בכמות של טעימה - אינו מעלה את הסיכון לאלרגיות. לכן ניתן לתת לטעום מהכל - חוץ מדבש (דבש גם בכמות של טעימה ניתן לתת רק מגיל שנה!)טעימה = עד 2 כפיות ליום. בנוסף להמלצה זו משרד הבריאות ממליץ לחשוף לטעימה של דגנים בין גיל 4-7 חודשים - כי חשיפה מוקדמת לדגנים מוריד את הסיכון למחלת הצליאק (רגישות לחלבון החיטה=קמח). על פי 2 ההמלצות הללו אין צורך לבשל ארוחות מיוחדות לתינוק בגיל 4 חודשים- אלא לתת לטעום מתוך התפריט המשפחתית - למשל - אם עשית סלט - ניתן לתת לתינוק לטעום מעט מהרוטב של הסלט - מכפית או מהאצבע שלך. אם הכנת תבשיל כלשהו שמרקמו נוטה לנוזלי - ומתאים לתת לתינוק בכפית או ישר מהאצבע שלך - בהחלט ניתן לתת לטעום. כמובן לקחת בחשבון סכנת חנק - כלומר יש להציע רק דברים בעלי מרקם נוזלי המתאים לתינוקות בגיל זה. לגבי החשיפה לדגנים - אם התינוק בן 4 חודשים ניזון מפורמולה - ניתן להוסיף לארוחה אחת ביום חצי כפית של דייסת דגנים/שיבולת שועל/סולת - וזה מספיק לרמה של חשיפה. אם התינוק יונק - אז בגיל 6 חודשים כאשר נתחיל לחשוף לירקות - ניתן יהיה להוסיף למרק ירקות מעט אטריות או גריסים - וזו גם חשיפה מתאימה. ככלל מטרת הטעימות הינו חוויית מרקמים שונים וטעמים שונים - אין זה אמור להחליף ארוחה - כלומר זה לא הופך להיות תזונת התינוק. רק בגיל 6 חודשים כאשר נתחיל עם מרק הירקות , העוף והפירות - רק אז מצופה כי זה יחליף ארוחות של חלב. בגיל 6 חודשים - כאשר מתחילים עם חשיפה למרק ירקות /עוף ופירות - ההמלצה היא להתחיל עם כל הירקות יחדיו - לבשל מרק - לטחון - ולהציע בכפית (ולא בבקבוק). ניתן להכין מרק שיספיק ל3 ימים, ואחרי 3 ימים , לבשל מרק ירקות ולהוסיף חתיכת עוף בפנים. לטחון גם כעת רק את הירקות ולהציע בכפית. גם כאן רצוי להכין מרק שיספיק ל3 ימים , והמרק החדש שתבשלי - יכיל גם ירקות וגם עוף - ובמרק זה יש לטחון את העוף. כמות מרק שיחליף ארוחה של חלב - תהיה כוס (בין 150-200 CC)של מרק. רצוי מאד שכמות העוף (שאפשר להחליף לעיתים עם הודו או בשר בקר)תהיה כשוק של עוף ליום (שהם כ50 גרם של בשר). ברור שבהתחלה הכמויות תהיינה פחותות מזה - אך השאיפה היא להגיע לכמויות הללו ולתמהיל הזה - שהעוף הינו חלק ניכר מהמרק. יש לזכור כי הקצב של הגדלת הכמות תלויה בתינוק עצמו - כלומר - יש תינוקות שאחרי יומיים יגמרו את כל המנה, ויש תינוקות שאחרי חודשיים - עדיין אוכלים רק 2 כפיות. שניהם תקינים!!כשבוע אחרי החשיפה למרק ירקות עם העוף, מתחילים עם פירות. כאן כדאי בהתחלה להפריד - כיון שיש נטיה ליותר אלרגיות לפירות - למשל להתחיל עם תפוח, ואחרי יומיים להוסיף בננה, אחרי יומיים ניתן להוסיף לתפוח ולבננה, מלון. וכו'. בכל מקרה, חשוב לזכור כי האוכל צריך להישאר כחוויה חיובית!כהורה מאד כיף לחוות עם תינוקך את החוויה הזו !תהנו ביחד!

מנהל פורום טיפת חלב