ניקיון של ירקות
דיון מתוך פורום טיפת חלב
שלום. הקטנה שלי אוהבת במרק כרובית ועד עכשיו אמא שלי היתה מביאה לי ועליה אני סומכת שהיא מביאה ירקות טובים ונקיים. אתמול בעלי הביא לי כרובית מכוסה עלים. היום בדקתי והורדתי את כל העלים וראיתי שהיא לא נראית כל כך טוב,היו עליה ספק חרקים ספק משהו אחר וקצת קורי עכביש. עכשיו אני לא יודעת איך לנקות ואם זה בריא לשים במרק או לזרוק לפח. את כל הירקות אני מקלפת אבל רק כרובית אי אפשר לקלף ואני אמורה לשים הכל באותו הסיר. אודה לעצה..
מיטל שלום, אכן כרובית זו אחת הירקות שקשה לנקות אך זה לא בלתי אפשרי. קודם כמובן רצוי לקנות כרוב טרי, לבן, להוריד את כל העלים, לחתוך לפרחים - את הפרחים לשטוף תחת הברז - ואז להשרות אותם בקערה עם מים וסבון כלים (אפשר להשתמש במים רותחים). אחרי השרייה של שעתיים - לשטוף היטב שוב תחת הברז, לבדוק (רצוי לאור השמש) שוב את הפרחים תוך כדי הפרדה בין פרחים צפופים - ואם הכל נראה נקי, אז אפשר להוסיף למרק, אם יש "דברים חשודים" אז לחתוך אותם, ואם אי אפשר ואת לא שלמה לגבי נקיון הכרובית - אז לזרוק את הפרחים הנגועים. בכל מרק שיהיה בתיאבון!
בטיפת חלב אמרו לי להשרות במים קרים או פושרים עם חומץ ל10 דקות, לשטוף טוב ואחר כך להביא לרתיחה קלה,ולאחר מכן להוסיף לסיר המרק. האם גם שיטה זו מקובלת ועוזרת?