בשר עוף ובשר הודו לילדים,,,
דיון מתוך פורום טיפת חלב
לאחרונה הודעות הודעות בתקשורת , על עופות והודו שבשרם מכיל מתכות, איזה תחליפים יתאימו לילדים במקום עוף והודו ?
רובי שלום, כמו כל דבר בתקשורת יש להתייחס לדברים בערבון מוגבל ולשקול את הדברים באיזון. בכל דבר שנאכל אפשר למצוא דברים לא טובים ולעומתם דברים טובים - ובסה"כ אנו ממשיכים לאכול ולשתות מהכל. אני לא מודעת למה שנאמר בתקשורת על בשר עוף והודו ומתכות - אך אם הייתי צריכה לשקול את הדברים בצורה מאוזנת הייתי מגיעה למסקנה - כי גם אם יש מתכות בבשר עוף והודו - צריך לאכול כמויות גדולות על מנת להסתכן באיזה נזק לאדם. כמות הבשר עוף או הודו המומלצת לצריכה יומית של תינוק מעל גיל 6 חודשים - הינו 50 גרם ליום - שהינם שווה ערך לכמות בשר שיורד משוק של עוף ליום. התועלת בעוף והודו היא לספק את צרכי החלבון , ברזל, שומן - שהתינוק זקוק על מנת לגדול. תחליף ראוי זה גם בשר בקר(ואם נחפש בקלות נמצא בתקשורת סיבות גם נגד אכילת בשר...). אפשר למצוא תחליפים גם בסויה (וגם לזה יש מתנגדים) לדגים (וגם לזה יש מתנגדים)ולקטניות (וגם לזה נמצא מתנגדים ...). אי לכך, ההמלצה היא להמשיך על פי המלצות התזונה של משרד הבריאות - דהיינו - החל מגיל 6 חודשים להציע לתינוק ארוחה אחת ביום עשירה בברזל הכוללת עוף /הודו /בקר. בתיאבון!