התחלת מוצקים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

12/01/2014 | 17:15 | מאת: יעל

בני עוד מעט בן חצי שנה. הם תוכלי לכתוב באיזה ירקות כדאי להתחיל? ופירות? ומתי לשלב את הבשר? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום, מגיל חצי שנה מומלץ להתחיל בחשיפה ל2 ארוחות ביום המכילות מזונות משלימים - כאשר ארוחה אחת היא עשירה בברזל וארוחה שניה פירות. בארוחה העשירה בברזל - ניתן להכין מרק עם ירקות - ניתן להתחיל במגוון ירקות כגון גזר, קישוא, בטטה, דלעת, תפוח אדמה. מבשלים הכל כמרק, טוחנים ומגישים לתינוק בכפית. אחרי 3 ימים מכינים מרק חדש - ובתוכו מוסיפים חתיכת עוף (אפילו כנף - כי המטרה היא רק להוסיף את הטעם של העוף למרק). מרק זה גם הוא יכול להספיק ל3 ימים ובמרק הבא מבשלים את הירקות יחד עם שוק של עוף - וטוחנים הכל כולל העוף(מבשלים את העוף עם העור אך טוחנים רק את בשר העוף בלי העור) - ומגישים בכפית לתינוק. אחרי כמה נסיונות של המרק הבסיסי הזה - ניתן לגוון את המרק ולהוסיף עדשים/אפונה/אורז/איטריות/ברוקולי וכו' וכן לגוון עם הודו או בקר במקום עוף. לארוחה של הפירות - בתחילה מציעים את הפרי בנפרד - כגון יומיים הצעה של תפוח עץ מרוסק, אחרי יומיים ניתן להוסיף אגס מרוסק, אחרי יומיים אבוקדו, או מיץ תפוזים/בננה וכו'. הקצב של האכילה תלוי בתינוק - כלומר - הוא יכול להסתפק בכפית אחת או שתיים בכל ארוחה והוא יכול לגמור ארוחה מלאה (= 150-200 מ"ל שזה שווה לכוס של מרק או פירות מרוסקים). התינוק יחליט כמה הוא רוצה.במידה ולא אכל את כל המנה - כלומר לא סיים את הכוס - והוא משדר שהוא רעב - אפשר להשלים לו את הארוחה עם חלב(הנקה או תמ"ל). בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב