דייסות בגיל חצי שנה
דיון מתוך פורום טיפת חלב
שלום. אני אם לילדה בת חצי שנה (בתי הראשונה). כיום היא אוכלת מרק ירקות (שמכיל קישוא, בטטה, דלעת, גזר ותפו"א) ופירות (אגס, תפוח ובננה). רציתי לדעת באיזה שלב משלבים דייסות בארוחה ואיך. ראיתי כי ישנן דייסות מגיל 4 חודשים ומגיל 6 חודשים אך אינני יודעת אם לתת אותן ומה מומלץ. אשמח אם תוכלי להמליץ לי מה לעשות. כמו כן אשמח אם תוכלי לומר לי מה השלב הבא במתן המוצקים במרק ובפירות כי אני לא ממש יודעת מה להוסיף בשלב הזה ואיך. המון תודה מראש גילי
גילי שלום,גיל 6 חודשים זה גיל מלא אתגרים חדשים - בעיקר בגלל החשיפה למזונות משלימים. עד כה הצעת לה אוכל בצורה מושלמת - אך בהחלט רצוי להתחיל להוסיף למרק הירקות עוף/הודו/ בשר.שלוש אלה מוסיפים את השומנים, החלבונים והברזל שתינוקות זקוקים להם בשביל לגדול ולהתפתח. הכמות הרצויה הינו 50 גרם של בשר ליום שהם שווה ערך לכמות הבשר שיורד משוק של עוף (אז לא צריך לשקול- רק לפי העין). אך כמו כל התחלה - רצוי להתחיל בכמות קטנה ולהעלות בהדרגה למינון הנ"ל.פרט להוספת העוף, ניתן לגוון את המרק בתוספת של קטניות למיניהם - עדשים/אפונה/אורז/גריסים.כמובן, כל פעם גיוון במשהו אחר - ותמיד להתחיל במינון קטן של המאכל החדש. גם את הפירות אפשר לגוון ולהעשיר - אבוקדו/תמרים או סילאן/ואפילו מעט מיץ תפוזים או קלמנטינות. ארוחת הפירות במשך הזמן מחליפה ארוחת חלב- בד"כ כאשר היא אוכלת בין 150-200 מ"ל של פירות (שהם שווים לכוס של פירות) . כנ"ל לגבי ארוחת הירקות/עוף. כוס של מרק מחליף ארוחה של חלב. בסה"כ פרט ל2 ארוחות אלה - עדיין יתר הארוחות שלה יהיו ארוחות של חלב- חלב אם או תמ"ל. בנוסף חשוב לזכור בגיל זה להמשיך עם מתן 2 טיפות של ויטמין D, וכן להעלות את מינון הברזל ל6 טיפות ליום (שהם 15 מג ברזל). בד"כ לא זקוקים לתוספת דייסות - במידה וביתך כבר חשופה למרק. אנו ממליצים לחשוף לדייסה בכמה מקרים:.1. ילד שנוטה לפליטות מרובות ואנו רוצים להסמיך את החלב כדי להוריד את כמות הפליטות. 2. תינוק שקם תכופות בלילה ואנו רוצים לנסות להגביר לו את השובע בלילה כדי להאריך את שעות השינה. 3. תוספת קלוריות לתינוק שאינו עולה במשקל. 4. לעיתים בתינוקות שמנים אנו מנצלים תוספת של דייסה לאחד הבקבוקים היומיים כדי להגדיל את הרווח בין הארוחות. אבל אם ביתך לא עונה לשום קריטריון כזה - אז אין צורך בתוספת דייסה.( הדייסות שיש בשוק שכתוב שניתן לתת מגיל 4 חודשים - הם דייסת קורנפלור או אורז, ומגיל 6 חודשים דייסות הדגנים . אך בשנתיים האחרונות משרד הבריאות ממליץ לחשוף לדגנים כבר מגיל 4 חודשים - כך שגם דייסות שכתוב עליהם מגיל 6 חודשים - ניתן בעצם לתת גם מגיל 4 חודשים ). המשך שבוע נפלא!