הכנת דייסות עם חלב אם שאוב

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

17/11/2011 | 02:44 | מאת: טויבא

שלום רנה, התינוקת שלי בת 4 חודשים, ואני מתחילה לחשוף אותה לטעימות של אוכל. לפני זה היא אכלה את החלב שלי בלבד. ראיתי של על כל השקיות של דייסות לתינוקות כתוב, שמכינים אותן עם תחליפי חלב. האם אפשר להכין את הדייסות עם חלב אם שאוב? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

טויבא שלום, ניתן להכין את הדייסות עם תחליפי חלב, חלב אם שאוב או אף מים (אם כי עם מים -מוריד את כמות הקלוריות בכל כפית ). המינון המומלץ הינו כף של דייסה על כל 100 CC של נוזל. בכל מקרה, אם אין בעיה של עליה במשקל, אין צורך למהר במתן דייסות. תינוק יכול לגדול בצורה מושלמת על חלב אם עד גיל 6 חודשים לפחות, ופרט לתוספת ברזל - המומלץ מגיל 4 חודשים אין צורך בתוספות. לגבי טעימות - ניתן לתת לטעום מזונות בעלי מרקם נוזלי מתוך תפריט המשפחה - (פרט לדבש) כך שאין צורך להכין באופן מיוחד דייסה. מומלץ לחשוף לדגנים בין גיל 4-7 חודשים - כאן אכן דייסת דגנים יכולה להועיל - אבל לתינוק שיונק ניתן לתת דגנים גם בגיל 6 חודשים - כחלק מהמרק (למשל תוספת מעט איטריות/גריסים למרק) - ולכן אין צורך דווקא בגיל 4 חודשים להוסיף דייסה לחלב אם שאוב. שיהיה שבוע מצויין!

מנהל פורום טיפת חלב