תינוקת בת חצי שנה-כמה שאלות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

27/11/2011 | 18:01 | מאת: רננה

שלום רנה, אודה על עזרתך בנושאים הבאים: *האם בגיל חצי שנה ניתן לתת לתינוקת סילאן וטחינה גולמית? *אילו מאכלים מתאימים ?כיצד ניתן לבשל אותם? *עד איזה גיל נותנים ויטמין די וברזל?האם יש צורך לשנות מינונים בגיל חצי שנה? תודה רבה רננה

לקריאה נוספת והעמקה

רננה שלום,בגיל חצי שנה ניתן לתת לתינוקות לטעום מהכל (חוץ מדבש). בהחלט ניתן להוסיף סילאן לפירות ואף טחינה גולמית-שניהם עשירים בברזל - שהוא חיוני להתפתחות התינוקות. בכל מקרה, כמו עם כל מאכל חדש - יש להתחיל בכמות קטנה בהתחלה - לודא שאין רגישות - ואם אכן אין רגישות - ניתן בהמשך לתת בכמות נדיבה . לגבי התזונה בגיל 6 חודשים - כל מאכל שהינו במרקם שתינוק יכול לאכול אותו ללא סכנת חנק (כלומר מרקם מרוסק) ניתן לתת לטעום. אך מעבר לכך - ברמה של ארוחה ממש שאמורה להחליף ארוחה של חלב - רצוי להתחיל במרק ירקות (לבשל את כל הירקות יחדיו) לרסק, ולתת בכפית. 3 ימים אחר כך להוסיף חתיכת עוף למרק - אך שוב לטחון רק את הירקות - תפקיד העוף בשלב זה הינו רק לתת טעם. ביום השביעי - כאשר את מכינה מרק חדש(בהחלט ניתן להכין מרק ל3 ימים כך לא צריכים להכין כל יום מחדש כמות כל כך קטנה)- להוסיף עוף לירקות ולטחון אותו. כמות העוף שאנו שואפים לתת שווה ערך לשוק של עוף ליום. בהחלט רצוי בהמשך לגוון עם הודו או בשר בקר - שהם עשירים יותר בברזל. כמות המרק שמחליפה ארוחה של חלב הינו כוס של מרק (150-200מ"ל) . הקצב של התקדמות האכילה תלוי בתינוק - יש תינוקות שמסיימים את כל הכוס תוך יומיים מאז שהתחילו להיחשף למוצקים ויש תינוקות שאחרי חודשיים עוד לא גמרו 2 כפיות. יש לזכור כי כל כפית זו הצלחה! בערך שבוע אחרי החשיפה למרק ירקות עם העוף, מתחילים פירות - קצת יותר בהדרגה כיון שיש יותר אלרגיות לפירות - לדוגמא - מתחילים בתפוח, עם אחרי יומיים אין סימני רגישות, ניתן להוסיף בננה, אם אחרי יומיים אין סימני רגישות - מוסיפים אבוקדו,מיץ תפוזים וכו'. ככל שהתינוק מגדיל את הכמות שהוא אוכל ניתן לשדרג את הארוחה - לדוגמא - לשים אורז/אפונה/עדשים/גריסים/איטריות במרק. ויטמין D נותנים במינון 2 טיפות עד גיל שנה. ברזל נותנים מגיל 4 חודשים 3 טיפות שהם 7.5 מג, ומגיל חצי שנה מעלים את המינון ל6 טיפות שהם 15 מג'- וממשיכים במינון זה עד גיל שנה. לקראת גיל שנה עושים ספירת דם - כדי לודא האם לא התפתחה אנמיה - ובמידה וכן - מעלים את מינון הברזל עוד בהתאם להמלצת הרופא המטפל. שיהיה לכם בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב