טעימות
דיון מתוך פורום טיפת חלב
היי רנה, בני בן ארבעה חודשים והוא אמור להתחיל טעימות. איזה טעימות לתת? איזו כמות? כמה פעמים ביום? האם לתת גם דיסה? (מדובר בתינוק יונק) יש לציין כי בני רגיש למוצרי חלב
אושרת שלום,איזה כיף להתחיל טעימות!התינוקות בד"כ נהנים מהחוויה החדשה.בנוהל משרד הבריאות לגבי טעימות יש 2 משפטי מפתח:1. חשיפה מוקדמת למזונות לא מעלה את הסיכון לארלגיות. ולכן ניתן לחשוף לכל מזון - חוץ מדבש . החשיפה אמורה להיות בגדר טעימה = 2 כפיות ליום. כלומר, כל דבר בתפריט שלכם שהינו במרקם שבנך יכול לאכול - מותר לתת לטעום - לדוגמא - רוטב של סלט או תבשיל כלשהו(גם אם התבשיל מכיל ביצים או דגים מותר לתת לטעום). משפט מפתח שני - חשיפה לדגנים בין גיל 4-7 חודשים מוריד את הסיכון לצליאק (רגישות לקמח). ולכן מומלץ לחשוף לדגנים - שוב, ברמה של טעימה. ולכן אם בנך היה ניזון מפורמולה , ניתן להוסיף כפית דייסת דגנים /שיבולת שועל/סולת לאחת המנות של הפורמולה ביום. כיוון שבנך יונק - אין צורך למהר - ניתן להוסיף את הדגנים גם בגיל 6 חודשים כאשר נתחיל את המרק ירקות /פירות - וזאת על ידי תוספת של מעט איטריות או גריסים לתוך המרק או חצי פתי בר לתוך הפירות.לגבי מוצרי חלב - מומלץ לא לחשוף למוצרי חלב כיון שהוא רגיש (בכל מקרה המלצת משרד הבריאות הינו לא לחשוף למוצרי חלב בגיל צעיר יותר מ9 חודשים כיון שמוצרי חלב הם עניים בברזל ואיננו רוצים להחליף תזונה עשירה בברזל - כגון חלב אם באוכל עני בברזל - שהם מוצרי חלב.בכל מקרה, אף שגיל 4 חודשים זה גיל שבו מותר להתחיל בטעימות - עדיין המזון העיקרי שלו זה הנקה! חשוב גם להתחיל במתן טיפות ברזל (3 טיפות ביום שהם 7.5 מג). שיהיה לכם בתיאבון!