שימוש בחלב שאוב

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

26/01/2012 | 10:16 | מאת: מור

שלום, אני רוצה לברר כיצד ניתן להשתמש בלב ששאבתי לאחר החימום/האכלה. במידה וחיממתי לתינוקת את החלב השאוב והיא לא רוצה לאכול האם ניתן לשמור? לכמה זמן? באיזו טמפ'? במידה והתינוקת אכלה חצי מהכמות של החלב השאוב, האם ניתן לשמור את מה שנשאר לארוחה הבאה? בחימום או במקרר? אודה לתשובתך בהקדם. תודה.

מור שלום, חלב אם עשיר בנוגדנים - וזה למעשה החלק הכי רגיש לחימום החלב - כי חלק מהנוגדנים נהרסים בחום ולכן - צריך לזכור כי כל חימום של החלב - מוריד את כמות הנוגדנים שבו - אך כל עוד שהחלב לא נגע בפה של התינוק - נשמרת טריותו. ולכן אם חיממת את החלב, והתינוקת לא רוצה לאכול - ניתן לשמור אותו בטמפרטורת החדר עד 4 שעות - כך שבד"כ זה כבר פותר את הבעיה - כי יהיה לך חלב מוכן לארוחה הבאה. במידה ותרצי להחזירו למקרר - אזיי מתאים ל24 שעות - אך יש לזכור כי כאשר תחממי אותו שוב- חלק מהנוגדנים שבו ילכו לאיבוד(לא נורא! זה עדיין טוב יותר מתחליפי החלב!). במידה והתינוקת אכלה חלק מהחלב - אז, לא מומלץ לשמור אותו יותר משעה - כיון שהחיידקים הידידותיים שנמצאים בפה התינוק עוברים לחלב שבבקבוק - ומתחילים "להרוס" אותו. לכן, בכל הקשור לחלב שאוב - תמיד כדאי לשמור את החלב במנות קטנות - ולהוסיף לתינוקת בבקבוק - על פי דרישתה - כך לא תיאלצי לזרוק חלק מהחלב השאוב (ואין ספק שעל זה המציאו את הביטוי "לבכות על חלב שנשפך"). שבוע טוב!

28/01/2012 | 22:05 | מאת: מור

תודה רבה על המידע החשוב והמפורט ששלחת לי. שבוע טוב, מור

מנהל פורום טיפת חלב