טעימות לבת 5 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

16/02/2012 | 11:35 | מאת: רחל

רנה שלום, אשמח לשמוע את עצתך בנושא. הקטנה שלנו בת 5 חודשים וכבר הספיקה לטעום: בטטה, דלעת, גזר, אבוקדו, בננה, תפוח, אגס וקישוא (את הרב אידיתי ואת הכל כמובן טחנתי).בקרוב בתפריט גם מיץ מקלמנטינה, סלק, ברוקולי ו.....מתחילים להגמר לי הרעיונות :-) מה לגבי שקדיה וטחינה? האם אפשר לנסות כבר עכשיו או שעשויים לעורר תגובה אלרגית? האם ניתן לתת גם ביצה קשה? (מרוסקת עם קצת טחינה / אבודקו וכד' כדי לשנות קצת את המירקם) מה לגבי עגבניה, חומוס מבושל, עדשים מבושלות? מותר? יש עוד דברים שכדאי לחשוף אותה אליהם כבר עכשיו? (אנחנו לא אוכלים בשר עוף ודגים, אז בשלב הטעימות נראה חבל להכין מנה כ"כ קטנה.החל מגיל חצי שנה נתחיל לשלב גם את אלו בהדרגה במרקים/ תבשילים). בתודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

רחל שלום,על פי נוהל תזונה של משרד הבריאות מותר מגיל 4 חודשים לתת לטעום מהכל - חוץ מדבש.המחקרים הראו כי חשיפה מוקדמת אינו מעלה את הסיכון לאלרגיות. ולכן מותר לתת לטעום גם טחינה, שקדיה, ביצה עגבניה,חומוס - וכל דבר שבתפריט שלכם (חוץ מדבש). חשוב להקפיד שהמרקם יהיה מרוסק/נוזלי - כדי להיזהר מסכנת חנק. מבחינת כמות- טעימה שווה עד 2 כפיות ליום - ולכן לדוגמא אם נותנים ביצה - הכוונה לא לביצה שלמה אלא לטעימה ממנה. כדאי להוסיף לטעימות גם משהו ממשפחת הדגנים - כגון דייסת דגנים מעורבים/שיבולת שועל/ סולת - כי מחקרים הראו כי חשיפה לדגנים בין גיל 4-7 חודשים מוריד את הסיכון לצליאק(רגישות לגלוטן). אם את מניקה - ניתן לחכות עם החשיפה לדגנים לגיל 6 חודשים - ואז שתתחילו עם מרק הירקות/עוף - ניתן להוסיף למרק כמה איטריות או גריסים - וכך למעשה יש חשיפה לדגנים.בתיאבון!

16/02/2012 | 15:30 | מאת: רחל

מנהל פורום טיפת חלב