טעימות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

22/02/2012 | 07:51 | מאת: דליה

רנה שלום אנחנו צריכים להתחיל עם טעימות ויש לי מספר שאלות 1) ממה עדיף להתחיל פרות או ירקות והאם יש סדר נתינה שלהם? 2) ירק שמבשלים וטוחנים האם אפשר לבשל עבור 3 ימים והחזיק במקרר או שכדאי כל יום לבשל חתיכה קטנה? ואם כן איך מחממים אין לי מקרוגל בבית האם אפשר לתת קר? 3) דייסות הבנתי שבהתחלה נותנים מדולל בתוך הבקבוק שאלתי כמה פעמים ביום ומה מומלצץ דייסת אורז או קורנפלור? מתי נותנים דייסה סמיכה תודה ושבת שלום דליה

לקריאה נוספת והעמקה

דליה שלום, בתדריך התזונה של משרד הבריאות - יש 2 משפטי מפתח. המשפט הראשון - ניתן לחשוף למזונות מגיל 4 חודשים כי חשיפה למזונות לא מעלה את הסיכון לארלגיות(פרט לדבש שאסור לחשוף עד גיל שנה). ולכן מגיל 4 חודשים ניתן לחשוף להכל - כל עוד זה במירקם שהתינוק מסוגל לאכול - ובד"כ בגיל זה המרקם נוזלי. אין צורך לבשל לתינוקות באופן מיוחד בגיל הזה לצורך הטעימות - כיון שהטעימות לא באות להחליף את התזונה שלו - ולכן ניתן לקחת דברים מתוך תפריט המשפחה שהם בעלי מרקם מתאים לטעימה (טעימה= עד 2 כפיות ליום). לדוגמא - אם את עושה סלט - ניתן לתת לתינוק ללקק את הרוטב מהאצבע שלך או מכפית. או כל תבשיל - ניתן לתת לטעום מרוטב. המשפט השני החשוב המופיע בתדריך התזונה - רצוי לחשוף לדגנים בין גיל 4-7 חודשים כי חשיפה בגילאים אלה לדגנים מוריד את הסיכון לצליאק (רגישות לקמח). לכן ניתן לחשוף לדגנים על ידי תוספת של חצי כפית דייסת דגנים/שיבולת שועל/סולת לבקבוק אחד ביום של תמ"ל. ואם התינוק יונק - אז החשיפה לדגנים תתחיל בגיל 6 חודשים - אם תוספת של כמה איטריות/גריסים לתוך המרק או חצי פתי בר לתוך הפירות. לגבי השאלות הספציפיות ששאלת - בעניין החשיפה למזונות - אם זה בגיל 4 חודשים - לצרכי טעימה בלבד - זה לא משנה עם מה מתחילים. כי הכמות ההתחלתית היא ממילא קטנה. אם זה בגיל 6 חודשים - כאשר החשיפה אמורה להתחיל להחליף מנה של חלב - רצוי להתחיל עם הירקות, ובהחלט ניתן לבשל כמות שתספיק ל3 ימים, אחרי 3 ימים לבשל מרק חדש - ולהוסיף חתיכת עוף למרק - אך עדיין לטחון רק את הירקות, ובמרק הבא שאת עושה - אחרי עוד 3 ימים - לבשת את הירקות עם העוף ולטחון הכל. כשבוע אחרי התחלת המרק עם העוף ביחד - מתחילים פירות - כאן רצוי בהתחלה להפריד ביניהם כי יש יותר אלרגיות לפירות - לדוגמא - נותנים תפוח יומיים, אחרי יומיים ניתן להוסיף בננה, אחרי יומיים להוסיף אבוקדו, אחרי יומיים להוסיף מיץ תפוזים וכו'. ניתן לתת גם את המרק וגם את הפירות בטמפרטורת החדר. רוב התינוקות אוהבים את המרק מעט חמים יותר - ניתן לשים את המרק בצלוחית/כוס ולהניח את זה בתוך קערה /סיר עם מים חמים. כך המרק יתחמם במידה הרצויה. לגבי דייסות - אם אין סיבה מיוחדת לתת דייסות - לדוגמא תינוק שאנו רוצים העשרה קלורית כי איננו עולה במשקל - למעשה הצורך היחידי בדייסה - זה כפי שציינתי לעיל - החשיפה לדגנים מגיל 4 חודשים. ובמקרה זה - מוסיפים חצי כפית של דייסה לבקבוק. אם תינוק יונק, ואני רוצה להעשיר לו קלוריות כי איננו עולה מספיק במשקל - אז אפשר לתת לו מנה אחת ביום של דייסה סמיכה בכפית(ואז הדייסה המובחרת עד גיל חצי שנה תהיה קורנפלור או אורז).בתיאבון! מחר יום האם - אז שיהיה שמח! וחודש טוב!

מנהל פורום טיפת חלב