ממתי היתן לחשוף למוצרי חלב?
דיון מתוך פורום טיפת חלב
שלום, שמעתי ממישהי שנאמר לה שניתן לחשוף למוצרי חלב מגיל חצי שנה בעוד לחברה אחרת נאמר שרק מגיל 9 חודשים. ממתי ניתן לתת לתינוק מוצרי חלב (ולמה בעצם לא ניתן לתת מגיל מוקדם, כמו בעת הטעימות)? תודה, אושרית
אושרית שלום, על פי הנחיות משרד הבריאות ניתן לחשוף לטעימות של כלל המזונות - חוץ מדבש - מגיל 4 חודשים- כיוון שחשיפה מוקדמת למזונות לא מעלה את הסיכון לאלרגיות. (חשיפה לטעימה = עד 2 כפיות ליום).אבל הם מסייגים מוצרי חלב - ולא בגלל סכנת האלרגיה! אלא בגלל תכולת הברזל הנמוכה שיש במוצרי חלב לעומת מזונות אחרים . כיון שמוצרי חלב כגון יוגורט/גבינה לבנה/ ואפילו המעדנים למיניהם - הם כולם בעלי מרקם מאד נוח לתת לתינוק - וגם התינוק וגם ההורה מתלהבים מהם - אז אנו נוטים כהורים להמשיך לתת את מוצר החלב - גם מעבר לטעימה - ואז למעשה אנו מחליפים ארוחה של תמ"ל/הנקה/ מרק ירקות+עוף/פירות שהם עשירים יותר בברזל בארוחה של מוצרי חלב - שהם עניים בברזל. ותינוקות זקוקים לברזל לגדילה ולהתפתחות - גם להתפתחות המח!!! ולכן ההמלצה לתת מוצרי חלב מגיל 9 חודשים, אך אין מניעה לחשוף לטעימה של מוצרי חלב גם מגיל 6 חודשים - אך להשאיר זאת בגדר טעימה בלבד !בתיאבון! שבוע טוב!