תזונה לתינוק 9 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

16/03/2012 | 14:49 | מאת: שירה

הבן שלי אלרגי לחלב וטחינה, אלו תחליפי מזון מוצק אני יכולה לתת לו במקום. בנוסף, יש אומרים בשנה הראשונה לתת בשלב הטעימות לתינוק לטעום כמעט הכול, האם זה כולל בוטנים ודגים?

שירה שלום, על פי נהלי משרד הבריאות ניתן לחשוף לטעימות מגיל 4 חודשים של כל מזון - פרט לדבש. זה למעשה כולל טעימות של מה שמכיל בוטנים או דגים (כמובן במרקם נוזלי שתינוק מסוגל לטעום - וטעימה פירושה עד 2 כפיות ליום ). נוהל זה מבוסס על מחקרים שהראו כי חשיפה מוקדמת לא העלתה את הסיכון לארלגיה. אבל - כיון שבנך כבר נוטה לאלרגיות - כפי שאת ציינת לחלב ולטחינה - יש להשתמש במשנה זהירות בחשיפתו לכל מזון - כולל בוטנים (לדוגמא במבה) או דגים. ולכן אם הוא טועם מהנ"ל - יש לעשות זאת בכמות מזערית , עם עליה הדרגתית בכמות במהלך הזמן. ורצוי לא לחשוף אותו באותו יום ל2 מאכלים חדשים. אפשר ואולי אף רצוי להתייעץ עם הרופא ילדים /אלרגולוג לפני שאת חושפת אותו למזונות כגון בוטנים ודגים - שהם מזונות אלרגניים יותר . לגבי תחליפים לחלב או טחינה - למעשה חשוב למצוא תחליפים המכילים סידן וברזל. תחליפים טובים לסידן הם פירות יבשים - ניתן להוסיף אותם לפירות. גם ירקות ירוקים כגון ברוקולי עשיר בסידן. מקורות טובים לברזל - בשר בקר(ניתן להוסיף למרק בשר בקר) - או אף להכין קציצות עם רוטב עגבניות - ולהציע לתינוק כאשר הם חתוכים קטן או מעוכים במזלג. ירקות ירוקים - כגון ברוקולי, תרד, שעועית ירוקה - כל הנ"ל אפשר להוסיף ולטחון עם המרק.ניתן להוסיף שקדיה (ממרח שקדים) לפירות - הוא עשיר גם בסידן וגם בברזל. בד"כ גם כל מוצרי הסויה עשירים בברזל ובסידן (כולל מעדני סויה) - אך כם כאן רצוי חשיפה זעירה הדרגתית - כי 50% מהילדים הרגישים לחלב יהיו רגישים גם לסויה. בתיאבון, בהצלחה ושבוע טוב!

מנהל פורום טיפת חלב