בת 4 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

20/03/2012 | 23:17 | מאת: רבקה

רנה שלום. ביתי עוד מעט תהיה בת 4 חודשים בעז"ה ורציתי לדעת ממה אני מתחילה להביא לה לטעום דברים? כמובן שהכל נוזלי (כגון לטחון גזר לסנן ולתת רק את המיץ) 2 כפיות מכל דבר ואסור לתת פירות טרופיים ודבש. מה כן ממולץ?? טחינה? גולמית? מוכנה? חלב? גבינה? מה ממולץ להתחיל לתת בגיל זה עד שהיא תעבור למוצקים ממש?? האם מותר לתת תה (של ויסוצקי.. קמומיל שומר וכו')? ואם כן כמה מ"ל ביום?? מותר להמתיק בסוכר? או שיש לך המלצות אחרות להמתקה? מצטערת על כמות השאלות.. ילדה ראשונה (-:

לקריאה נוספת והעמקה

רבקה שלום,משרד הבריאות יצא בשנת 2009 עם המלצות חדשות לתזונת תינוקות. המלצות אלו כללו חשיפה לטעימות מגיל 4 חודשים. ההמלצות מבוססות על כך שנמצא כי טעימות של אוכל (הכל חוץ מדבש) לא מעלים את הסיכון לאלרגיות . בנוסף נמצא שחשיפה לדגנים מוריד את הסיכון לצליאק - שזה רגישות לקמח. לכן ניתן לחשוף לטעימות של כל דבר - עד 2 כפיות ליום - אך זה לא דורש הכנה מיוחדת . לדוגמא - במידה ועשית סלט - ניתן לתת לביתך המתוקה לטעום מהרוטב (מהאצבע שלך או מכפית) . כנ"ל לגבי כל תבשיל - וכפי שציינת כמובן כל תבשיל שהוא במרקם נוזלי. מטרת הטעימות איננו תזונה - אלא חשיפה לטעם ולמרקם שונה.לגבי מוצרי חלב - כאן משרד הבריאות קצת יותר זהירים - לא בגלל סכנת אלרגיות - אלא בגלל המרקם המאד נוח של מוצרי חלב עבור תינוקות. למעשה מרקם גבינה ויוגורט זה בדיוק המרקם המתאים לתינוקות. מצד שני, מוצרי חלב הם עניים בברזל - ותינוקות מגיל 4 חודשים זקוקים לברזל - כדי להמשיך לגדול גם פיזית וגם להתפתחות המח. ואם "נגזים", במתן מוצרי חלב מעבר לטעימה - אנו למעשה מחליפים ארוחה של הנקה או תמ"ל שהם עשירים בברזל - בארוחה שענייה בברזל. לגבי החשיפה לדגנים חשוב לחשוף לדגנים בין גיל 4-7 חודשים. שוב - חשיפה = טעימה= עד 2 כפיות ליום. במידה וביתך ניזונה מתמ"ל ניתן להוסיף למנה אחת של תמ"ל ביום- חצי כפית של דייסת דגנים - וזה חשיפה מספיקה. במידה וביתך ניזונה מהנקה - אז כאשר נתחיל לתת לה מרק ירקות בגיל 6 חודשים - אז מתחילה החשיפה האמיתית למזון - בתור תזונה ולא רק בתור טעימה - נוסיף למרק גריסים או איטריות - וכך נחשוף לדגנים. תה לא מומלץ - אלא אם יש בו צורך - לדוגמא לתינוקות שסובלים מאד מגזים ניתן לתת תה קמומיל או שומר (תה של ליפטון /ויסוצקי או כל חברה אחרת שאיננו מכיל קפאין).לא צריך להגזים בכמות - כמה טיפות סביב כל ההאכלה מספיקות. אין צורך להמתיק - איננו רוצים להרגיל תינוקות שכל מה שהם אוכלים הוא מתוק - גם בגלל שזה הרגל לא נכון וגם זה בסוף "מתנקם" בשיניים. תינוק שאינו סובל מגזים - רצוי לא לתת לתה. לגבי תוספת מים - בד"כ תינוקות עד גיל 6 חודשים לא זקוקים לתוספת מים - כיון שכל המזון שלהם הוא נוזלי. בגיל 6 חודשים כאשר נתחיל לתת מרק ירקות/עוף - לעיתים התינוקות צמאים אחרי המנה הזו - ואז זה זמן מצויין לחשוף למים. סליחה שהתשובה כזו ארוכה... שיהיה אביב שמח ופורח!

מנהל פורום טיפת חלב