דייסת סולת לילדה בת ארבעה חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

27/03/2012 | 20:29 | מאת: שני

שלום רנה, לפני שבועיים בתי הייתה בת ארבעה חודשים ובטיפת חלב אמרו לנו להוסיף כף של דייסת סולת לתמ"ל שלה למרות שעל הדייסה עצמה כתוב שזה מגיל חצי שנה. כשהיינו אצל רופא הילדים הוא אמר שלא נותנים דייסת סולת לפני גיל חצי שנה. את יודעת האם ניתן לתת ואם יש צורך בזה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שני שלום, המלצות משרד הבריאות החדשות (אמנם הם משנת 2009 אך עדיין נקראות חדשות...) היא חשיפה לדגנים בין גיל 4-7 חודשים - כי מחקרים הראו כי חשיפה מוקדמת בגילאים אלה לדגנים מוריד את הסיכון לצליאק - שזה רגישות לקמח. לכן בטיפת חלב המליצו לתת דייסת דגנים בתוך הפורמולה בגיל 4 חודשים - כי סולת היא ממשפחת הדגנים. אך חשוב להבין כי היא זקוקה רק לטעימה - ולכן מספיק להוסיף לה כפית אחת של דייסה(למרות שגם כף אחת זה בסדר) לבקבוק אחד ליום של פורמולה. אין צורך להוסיף לכל המנות היומיות של התמ"ל - כי ההדגשה של משרד הבריאות היא על חשיפה - וחשיפה שווה לטעימה שווה ל-עד 2 כפיות ליום(ולכן מספיק כפית אחת באחד הבקבוקים היומיים. )אכן על קופסת הדייסה כתוב שניתן לתת רק מגיל 6 חודשים - חברות המזון לא החליפו את הרשום על גבי האריזות למרות המלצות משרד הבריאות לחשיפה מוקדמת לדגנים- ובצדק - כדי לא להצדיק מתן דייסת סולת - בכמות של ארוחה ובאופן קבוע. ההמלצה של משרד הבריאות היא לטעום דגנים בין גיל 4-7 חודשים ולא לאכול את זה כחלק ראשי בתפריט.(וזו בעצם חוסר ההתאמה בין מה שהרופא אומר/לבין מה שאמרו לך בטיפת חלב). אז כטעימה בבקבוק אחד ליום כן - אך לא כארוחה שלמה בכמות גדולה ובכל הבקבוקים היומיים.בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב