חשיפה לדגנים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

01/04/2012 | 05:01 | מאת: רבקה

רנה שלום. ביתי אוטוטו בת 4 חודשים. לפי מיטב ידיעתי (ובהדרכתך פה בפורום) צריך להתחיל להוסיף לבקבוק מטרנה כפית אחת של דייסה כדי לחשוף אותה לדגנים. על אריזת הדגנים של מטרנה מופיע מגיל שישה חודשים ורק על דייסת הקורנפלור והאורז מופיע מגיל ארבעה חודשים. האם יש לזה כל כך חשיבות?? אני רוצה לתת לה את דייסת הדגנים ולא אורז או קורנפלור. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

רבקה שלום,אכן את צודקת בכל מה שכתבת. הנחיית משרד הבריאות היא להתחיל לחשוף לדגנים מגיל 4 חודשים - כי מחקרים הראו שזה מוריד את הסיכון לצליאק - רגישות לקמח. ואכן , בדייסות של מטרנה - על האריזות של הדגנים - דגנים מעורבים/שיבולת שועל/סולת כתוב מגיל 6 חודשים. הסיבה שמטרנה השאירה את הגיל הזה על המוצרים שלהם ולא החליפו את הרשום ל4 חודשים - כיון שהנחיית משרד הבריאות הוא "לטעום" דגנים - כלומר - עד 2 כפיות ליום - ולא לתת דגנים כתזונה עיקרית. ואם הם היו כותבים על המוצרים מגיל 4 חודשים - זה מטעה את ההורים שיחשבו שכדאי לתת מינון של דגנים בכמות של "אוכל" ולא "טעימה". לכן בהחלט מותר לתת טעימה של דגנים - ואף רצוי - וכדי להישאר בגדר של טעימה - מומלץ להוסיף 1/2-1 כפית למנה אחת ביום של מטרנה. בתיאבון!

03/04/2012 | 13:32 | מאת: אמא ל- 3 נסיכים

ע"מ לשלול צליאק בעתיד. את בהחלט יכולה להוסיף כפית דייסת דגנים של מטרנה או לפורר עוגיית מטרנה לתוך טעימת הפירות ולחשוף באופן הזה לגלוטן. הכל בגדר 2-4 כפיות של טעימות. בהצלחה.

מנהל פורום טיפת חלב