כמה שאלות..

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

07/04/2012 | 23:42 | מאת: שרון

שלום רנה המקסימה! רציתי לשאול אותך באיזה גיל מותר לתת פירות טרופיים (תות קיווי מנגו וכו').. יש שאומרים שבגיל מאוחר ויש שאומרים שכבר בשלב הטעימות.. אני רוצה לנסות לתת לביתי דג. יש סוג שמומלץ לתת? עם מה אניי כולה לשלב את זה? שאלה נוספת, ביתי בת חצי שנה ואת ארוחת הפירות היא לא כל כך אוהבת ובקושי אוכלת ובוכה ואז אני נותנת לה מטרנה. גם את הירקות היא לפעמים מסיימת ולפעמים בקושי נוגעת.. מה לעשות? פשוט לתת לה את הזמן שלה? בנוסף, אני טוחנת את הירקות בבלנדר ואת הפירות מרסקת במגרדת. באיזה שלב לנסות לתת חתיכות גדולות יותר ובאיזה גודל? ולסיום, רציתי ממש להודות לך! בתור אמא שאין לה הרבה עם מי להתייעץ (אמא שלי שכחה הכל כאילו לא ילדה מעולם וגם חברותיי לא בעניינים) את ממש "מורה נבוכים".. כיף שיש את מי לשאול.. יישר כוח וחג שמח וכשר!

לקריאה נוספת והעמקה

שרון מועדים לשמחה! קודם כל תודה רבה על הפירגון לפורום! 1. לגבי פירות טרופיים - אפשר לחשוף לפירות טרופיים מאותו גיל שמותר לחשוף לפירות רגילים - שזה למעשה מגיל 6 חודשים. אך כיון שפירות טרופיים הם יותר אלרגניים - ההמלצה היא להתחיל בפירות הרגילים - תפוח, בננה, אגס, מיץ תפוזים, ואם לא צצות אלרגיות אפשר להוסיף גם פירות טרופיים - כמובן להוסיף בכמות קטנה - ולא יותר מפרי חדש אחד בבת אחד. ואם לא צצות אלרגיות - אפשר להגדיל את הכמות של אותו פרי ולהוסיף אותו כשגרה לפירות. 2. בעבר משרד הבריאות המליץ להכניס דגים לתפריט התינוק רק מגיל שנה. אך עם החלת התדריך החדש לתזונת תינוקות ופעוטים משנת 2009 - משרד הבריאות מאשר הכנסת דגים לתפריט למעשה כבר מגיל 7 חודשים -אך יש להשתמש באמצעי זהירות בגלל העצמות. כל דג ללא עצמות ניתן לתת לטעום - בגיל 6 חודשים קצת קשה לעשות זאת - כי בד"כ תינוקות מעדיפים את האוכל מרוסק - וזה מצריך גם לרסק את הדג - בדיוק כפי שעושים עם עוף. אך לקראת גיל 9-10 חודשים התינוק מתחיל להיות בשל לאכול אוכל בצורה של חתיכות קטנות - ואז קל יותר להכניס דגים לתפריט.בכל מקרה בגיל 6 חודשים - רצוי להוסיף כמנת חלבון וברזל - עוף/הודו/בקר.. 3.לגבי הכמויות וזה שביתך לא מתלהבת עדיין מהמוצקים - לתינוקות לוקח זמן להתלהב משינויים - תמיד יהיו תינוקות שתוך יומיים יתהלבו מאד ויגמרו את כל המנה - ויהיו תינוקות שאחרי חודשיים של נסיונות עדיין לא רוצים יותר מכפית אחד או שניים. מילת המפתח היא סבלנות. בכל מקרה זהיא לא רוצה יותר מכפית אחת או שתיים והיא מראה סימנים שהיא רוצה השלמת הארוחה עם חלב - אין בעיה להשלים לה עם חלב מטרנה. צריך לזכור שכל כפית זו הצלחה! 4.לגבי אוכל בחתיכות גדולות יותר - ה"אסימון" של היכולת לאכול מוצקים נופל - בין גיל 6- 12 חודשים. לא תמיד קשור לשיניים (יש זקנים שמפצחים גרעינים בלי שיניים) ולכן לכל תינוק היכולת הזאת מתבשלת בזמן אחר. כדי לדעת אם ביתך בשלה - זה ניסוי ותהייה - אני מציעה לעשות זאת בהדרגה על מאכלים שהיא כבר מכירה את טעמם - לדוגמא - אם היא כבר אוכלת מרק יפה - אפשר מדיי פעם את הגזר במרק למעוך במזלג ולא בבלנדר - וכך המרקם שלו הוא קצת יותר "מוצקי" ולראות האם היא מסוגלת לאכול את זה כך. במידה והיא עושה פרצופים של "חנק" סימן שהיא עוד לא בשלה - ואז מחכים עוד כמה שבועות עד שמנסים שנית. אפשר לעשות נסיון עם אורז מבושל בתוך המרק - שלא טוחנים אותו - ושוב כמו עם הגזר - לראות איך היא מגיבה כאשר המרק לא לגמרי מרוסק בבלנדר. לא צריך למהר - בסוף היא תלמד להתמודד עם מוצקים . בד"כ התינוקות מתחילים לשפר את המסוגלות שלהם לאכול מוצקים - כגון פירות וירקות שלא ממש טחונים בבלנדר רק בסביביות גיל 9-10 חודשים. אך יש גם תינוקות שגם בגיל שנה עדיין יתקשו לאכול מוצקים - וכפי שציינתי - לא צריך למהר. פשוט "לזרום" עם מה שהתינוקות משדרת לך. המשך חג שמח ובתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב