אשלגן
דיון מתוך פורום מכבי טבעי - רפואה משלימה
שלום רב, עליה באשלגן ל 5.4, גבול 5.1 בן 67, בדיקות קודמות תקינות. לפני 8 חודשים עברנו לגריסי פנינה ו קינוא במקום תפוחי אדמה ופסטות. כמו כן אני אוכל קישואים מבושלים כל יום קודם לא אכלתי רק לפעמים, זה מקל משמעותית עם בעיות פרוסטטה(עדיין מצב קל). אני מבין שבקינוא יש הרבה אשלגן אזי צריך לאכול פחות? לגבי קישואים - האם יש להוריד את הקליפה אולי? תודה רבה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום רב, אשלגן מצוי בעלים ירוקים, בבננות, בתפוחי אדמה, תאנים. לא ידוע לי על כמות מוגברת בקליפה של קישואים. מומלץ להחליף מלח רגיל במלח דל אשלגן. האם דנת בנושא עם רופא המשפחה/ תזונאית? שיהיה בהצלחה, ד"ר צוונג-גונן