פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

היפנוזה היא כלי טיפולי המוכח, קלינית ומחקרית, כיעיל ביותר לטיפול במגוון בעיות פסיכולוגיות ורפואיות. ואמנם, ההיפנוזה שהינה תהליך טבעי ביסודה, מאופיינת בשילוב של הרפיה גופנית ונפשית עמוקה, יחד עם מיקוד גבוה במיוחד של הקשב. במצב תודעתי וייחודי זה, החלק התת-מודע של מוחנו, האחראי למגוון תחושותינו, רגשותינו והתנהגותנו, נגיש ומושפע יותר ממסרים חיוביים והשפעות (סוגסטיות) מיטיבות. כך גוברת השליטה של המתהפנט בתחושותיו, רגשותיו והתנהלותו, על פי צרכיו ורצונו. לכן, יש המגדירים היפנוזה כ"תקשורת עם התת-מודע". על פי "חוק ההיפנוזה" הקיים בארצנו, רק פסיכולוגים, רופאים ורופאי שיניים שעברו הכשרה, התמחות ובחינות רישוי להיפנוזה, רשאים להשתמש בהיפנוזה, ככלי טיפולי, בתחום התמחותם המקצועית. מכאן שההגדרות של היפנוזה כ"היפנוזה רפואית" או "היפנוזה פסיכולוגית", נעשות בעיקר על פי התחום המקצועי של המטפלים המקצועיים המשתמשים בה ועל פי מטרות הטיפול - רפואי או פסיכולוגי. ביסודו של דבר, כל היפנוזה היא גם "היפנוזה עצמית" ומותנית במוטיבציה ושיתוף הפעולה של המתהפנט. לכן השאיפה היא, לרוב, שהפונה לטיפול היפנוטי ילמד ויתרגל, בהנחיית הגורם המקצועי אליו פנה לטיפול, כיצד להכניס עצמו ל"היפנוזה עצמית" ועל ידי כך לרכוש "כלי לחיים". הפורום הנוכחי, כהגדרתו, עוסק ב"היפנוזה פסיכולוגית ועצמית" ככלי להתמודדות והפחתת חרדות, מתחים, פחדים ומצוקות פסיכולוגיות ורגשיות, לשליטה בכעסים, התמכרויות והרגלים בעייתיים, לשיפור דימוי עצמי, אסרטיביות ויחסים, כמו גם להפחתת כאבים וקשיים שונים. במסגרת הפורום, תוכלו לקבל מידע ואף ייעוץ ראשוני תמציתי, בכל הנוגע לשילוב ושימוש אפשרי בהיפנוזה ככלי טיפולי, במגוון הקשיים, הכאבים והמצוקות. במקביל, תוכלו אף ללמוד מניסיונם של אחרים, העשוי להיות רלבנטי להקלה על קשייך וראייתם בפרספקטיבה נכונה יותר. יחד עם זאת, יודגש שהפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ וטיפול מקצועיים.
866 הודעות
828 תשובות מומחה

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

שלום רב יש לי מספר שאלות אליך 1. יש לי חברה לאחר טיפולי פריון ועכשיו בשבוע 5 עם תאומים היא סובלת מחשש רב מנהיגה (אין הסטוריה של תאונות דרכים) ומעוניינת לפתור את הבעיה ע"י הפנוזה היא חוששת מאוד שלאחר קליטת העוברים .. והריון תקין (לפחות שהתחיל כך) ההפנוזה תגרום נזק כלשהו 2. אני בהריון של עובר אחד בשבוע 23 , קיבלתי גם כן המלצה לקבל טיפול בהפנוזה.. הבעיה שלי היא שאני צמחונית ולא אוכלת ירקות..כל זה מגיל שנתיים (אני בת 39) האם ניתן ע"י הפנוזה לתת לבעיה פתרון. 3. האם קיימות סכנות בהפנוזה.. ואם כן מהם? וממה הן יכולות להגרם 4. האם תחום ההפנוזה הוא תחת רפואה נפשית , ואם קיימות השלכות כלשהן על המשך פעילות עם סעיפים נפשיים... אשמח לתשובתך המהירה תודה ליז

ליז בהחלט ניתן לטפל בהיפנוזה בזמן הריון. אדרבא, יש רבות הנעזרות בהיפנוזה רגילה ועצמית, כדי להקל על תהליך הלידה. כללית, היפנוזה היא תהליך טבעי המתרחש בחיי מרביתנו, באופן ספונטני, מידי יום בשעת ריכוז גבוה. על כן היא מקובלת ובצדק לכלי טיפולי -פסיכולוגי "ידידותי" וללא תופעות לוואי. ביותר. בעי

שלום, אני פונה מתוך מצב של יאוש ומצוקה מאוד גדולים לגבי המצב שבו אני נמצאת ולגבי אפיקי הסיוע האפשריים במצב הזה, ואני אשמח לעצה בנושא הטיפול שאולי אולי יוכל לסייע לי ולשבור כבר את המעגל הזה שבו אני נמצאת. אני אציין שאני למודת טיפולים פסיכולוגים פרטניים והייתי בטיפול פסיכולוגי במהלך למעלה מ-10 השנים האחרונות וגם בעבר בתור נערה הייתי פה ושם בטיפול פסיכולוגי. אני בת 36 ומעולם לא הייתי בקשר רומנטי-זוגי, וגם לא קרובה לזה (ולשם החידוד - גם לא בשום אספקט פיזי, על כל המשתמע מכך). דבר שכמובן מבחינתי הוא בלתי נסבל, בייחוד שיש לי הרבה מאוד מה להציע. על קצה המזלג ומבלי לתת באמת את המקום הנדרש ואת הבסיס הרחב לדברים, אני אציין כי ברגע שיש מישהו שמוצא חן בעיני אני חווה חרדה מאוד גדולה, קיפאון, חוסר תפקוד וכו' בצורות כאלה שלא מאפשרות לי להתנהל או לפתח את סוג האינטראקציה הנדרשת שמובילה בסוף לקשר. ושוב חשוב לחדד - על מנת לפתח רגשות ומשיכה גם אם קלים ביותר, אני צריכה להכיר ולהתוודע לבחורים האלה בצורה בלתי תלויה (עבודה, לימודים וכו'), ולא במסגרת המוגדרת מראש כמסגרת למציאת קשר, כלומר דייטים, אינטרנט, שידוכים וכו', אלה כל כך לא פועלים עלי, וזה לא מתוך איזו "החלטה מנהלתית". זה פשוט המצב. בטח לא לפני שעברתי איזשהו תהליך, שכאמור עדיין לא הצלחתי לעבור אותו. אגב, גם קשרים חברתיים אחרים (עם בנות מיני) זה דבר שממש לא בא לי בקלות ודבר שיש לי ממנו מאוד מעט אם בכלל, אולם זה כן דבר שלאורך השנים הצלחתי לפתח, גם אם לא החזיק מעמד לטווח ארוך. ברור לי שלמצב הזה יש כל מיני שורשים אשר קשורים למקום בו גדלתי ולמשפחתי וההתנהלות בה, גם על רקע התנהלות מינית מסוימת שהשפיעה עלי. בכל אופן, כאמור, עברתי כבר טיפולים פסיכולוגים ממושכים עם מספר מטפלים שעד כה לא סייעו לי לפרוץ את המעגל הזה ואני באה ממקום של תסכול ויאוש כאלו שאף מילה שאני אכתוב לא תעשה איתם צדק.. אשמח לבחון האם יש לכם איזושהי המלצה, כיוון, רעיון וכו' לאיזשהו סוג או אפיק טיפולי שאולי יוכל לעזור במצב שלי ולסייע לי לצאת מהסיוט הזה..? יש לציין כי אין ביכולתי לממן טיפול יקר. תודה רבה

קרן מצער לשמוע על קשייך המתמשכים לאורך זמן, אך כידוע יש קשיים ובעיות מורכבות הצורכות זמן טיפול רב וממושך. אין אפשרות לתת לך עצות או טיפים ממוקדים מבלי להכיר אישיותך ובעיותייך באופן מקצועי ומפורט יותר. כללית, הייתי ממליץ על טיפול ממוקד בגישת ה-CBT ורצוי(אם כי לא הכרחי), בשילוב עם היפנוזה. עם סבלנות, התמדה וטיפול מתאים יש לקוות שתצליחי לשפר את ההתמודדות שלך עם קשייך.

08/01/2016 | 15:42 | מאת: אסתר

אני נרדמת לשלוש שעות מתשע עד שתיים עשרה . לקחתי לוריוון כדי לישון עוד שעה חצי כדור .משתדלת שלא קבוע אני מתעוררת בלילה עם דופק מהיר זיעה ורעד עושה הרפיות ונשימות .אני נשארת ערה עד הבוקר .שאלתי היא התחלתי טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני המשלב cbt.שאלתי היא האם אני אחזור לשינה רגילה . היום אני לא מצליחה לישון במהלך היום .הבעייה שלי כבר כימעט 9 חודשים אני מטופלת בציפרלקס . עברתי משבר עקב פציעה שקרתה לי תודה

אסתר אם הבנתי נכון החילות טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישת ה-CBT . אם אמנם כך, יש את כל הסיבות לקוות שאכן תצליחי לשפר את הרגלי השינה שלך ולשוב לשינה טובה ורגועה. קחי רק בחשבון שגם טיפול מוצלח אינו "הוקוס פוקוס" והוא כרוך לרוב בתהליך טיפולי הכרוך בתרגול ואף נמשך לזמן מה.

19/10/2015 | 10:14 | מאת: כפיר

שלום רב, מה ההבדל בין היפנוזה לדמיון מודרך? או מה ההבדל בין הרפייה כללית (התרגעות) ודמיון מודרך לבין היפנוזה? מה ההבדל בין NLP להיפנוזה? ומדוע ע"פ החוק והמועצה להיפנוזה יש אישור רק לרופאים ולפסיכולוגים לעסוק בהיפנוזה ולא לאנשי טיפול אחרים? החוק חוקק לני כ-30-49 שנה, לא הגיעה העת לשנותו שכל מי שיש לו ניסיון של X שנים בטיפול נפשי עם ניסיון והכשרה רשמית (כגון עו"ס, יועצים חינוכים, מטפלים בהבעה ויצירה) שעברו הכשרה לפסיכותרפיה וצברו ניסיון בשיטות נוספות כגון EMDR ודמיון מודרך לא יועסקו או לא יורשו בהיפנוזה? האם זה קשור לגילדות מקצועיות?

כפיר עם כל הכבוד לשאלותיך והמחמאה לפורום, המשתמעת מפנייתך, הפורום אינו תחליף ל-"ויקיפדיה", קורס בהיפנוזה ואפילו לא ל-"ועדה המייעצת ליישום חוק ההיפנוזה", המתקיימת מזה שנים במשרד הבריאות. ויחד עם זאת ובתמצית, יש מן הדומה בגישות והכלים השונים שציינת ואף יכולת להוסיף מדיטציה, יוגה טאי-צ'י,"מיינדפולנס" ועוד.. הדומה הוא המימד ההרפייתי, המתקיים בכולם או לפחות במרביתם. כללית, בכל היפנוזה יש גם הרפיה ודמיון מודרך, אך לא להיפך. הדגש בהיפנוזה, הוא מיקוד גבוה במיוחד של הקשב + סוסגטיות. להערכתי ונסיוני, הערך המוסף של ההיפנוזה, בהשוואה לכלים והגישות האחרות שציינת, הוא : הסוגסטיות (השפעות/מסרים) המועברות מהמטפל המקצועי למטופל בסיטואציה הטיפולית, לשם הטבת מצבו של הפונה והטיפול במצוקתו הנפשית. יכולת ותהליך טיפולי זה מחייבים ידע, הכשרה, ניסיון, מיומנות ואחריות קלינית ומקצועית ייחודית. לכן ובשל כך גם חוקק בזמנו "חוק ההיפנוזה". וטוב שכך !!

31/10/2015 | 20:03 | מאת: כפיר

אך לתת לכל רופא אפשרות להכשרה בהיפנוזה שאין לרובם (מלבד פסיכיאטרים) הבנה טיפולית וניסיון טיפולי-זה בסדר. עובדים סוציאליים, מטפלים בהבעה ויצירה, יועצים חינוכיים שהוסמכו בפסיכותרפיה, לא רשאים ללמוד ולהיות בהכשרה להיפנוזה. החוק נכון לימיו, אני חושב שהגיע הזמן להרחיב את החוק, לא חלילה לבטלו. ברור שלאנשים טיפול עם ניסיון יש יותר רקע מרופא עור או רופא משפחה בטיפול נפשי.

03/10/2022 | 00:22 | מאת: מני

מעניין שבכל העולם זה שונה. רק כאן כולם חכמים.

28/09/2015 | 14:25 | מאת: ורד

בני. בן 22, חווה בעבר יחס משפיל וגם אלימות פיסית מחברים בגיל העשרה, עד היום לא השתחרר מהטראומה וחולם על זה בלילה, וגם סובל מחרדה חברתית. האם היפנוזה תעזור לו? הוא מטופל בתרופות אך ללא הועיל.

ורד על פי תיאורך נראה לי שבנך זקוק גם לטיפול פסיכולוגי במשולב עם הטיפול התרופתי אותו הוא מקבל. הטיפול הפסיכולוגי עשוי אף לייתר את הצורך בתרופות. לעניין ההיפנוזה, יש לזכור שהיפנוזה היא כלי טיפולי העשוי להיות רלוונטי ואפילו לעזר רב, בתהליך הטיפולי.

22/12/2015 | 12:58 | מאת: איריס

הילדה שלי - בגיל 11 - עברה היפנוזה בדיוק בגלל טראומה מחברים, שהביאה אותה לחרדה חברתית. חייבת לציין שזה עזר לה מאוד. לפני זה עברה טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי-התנהגותי די הרבה זמן, שלא הועיל. ההיפנוזה משחררת הגנות שטיפול פסיכולוגי לא תמיד יכול לחדור.

18/08/2015 | 21:43 | מאת: monday

מי שעובר טיפול היפנוטי, נאמר להרזיה, האם הטיפול מסתיים אי פעם הוא שהוא דורש תחזוקה כל הזמן

monday ראשית, סליחה על העיכוב במתן התשובה !! אין תשובה מוחלטת וחד משמעית לשאלתך. כמו בהרבה נושאים, "זה תלוי ב..:" - אפיוני הקושי והבעיה איתה מתמודדים, עוצמתה ומישכה של הבעיה, כמו גם ובעיקר מאפייני האישיות של המטופל ועוד.. מניסיוני, במרבית הקשיים יש צורך לאמץ תפיסה האומרת שאין "זבנג וגמרנו", אלא זה כרוך בשינוי מתמשך של דפוסים, הרגלים ועוד. זה נכון במיוחד לגבי בעיות השמנה וכד'. אלא שככל שההרגלים החיוביים החדשים נרכשים ומופנמים יש פחות צורך ומאמץ בתיחזוק השינוי.

19/09/2015 | 21:31 | מאת: moday

נאמר שאני עושה היפנוזה להרזיה במשך חצי שנה פעם בחודש, ומרזה את כל המשקל, מה אז, מה צריכים כדי לתחזק את זה, זו השאלה שלי, האם לעולם אצטרך לתחזק את זה

10/08/2015 | 00:11 | מאת: shoshana

האם את המתעסק עם זה האם אתה נמצא גם באיזור ירושלים

שושנה אני "מתעסק עם זה". כלומר- מטפל בהיפנוזה, במגוון הבעיות, כולל בהרזיה. אני מקבל בתל אביב. תוכלי למצוא את מספר הטלפון שלי בפתיח לפורום.

31/07/2015 | 11:28 | מאת: בני

אני לא מרגיש תאבון וליבידו 22 שנה. אני חושב שהפנטתי את עצמי בלי להיות מודע לתוצאות. ושכדי שאני אסיים את ההפנוט צריך שמשהו מסוים יקרה. האם יתכן שהפנטתי את עצמי לזה? אם כן האם אני יכול להפנט את עצמי חזרה ?

בני במובן מסוים ניתן להעריך שמרביתנו מתהפנטים ומהפנטים את עצמנו לעיתים קרובות וחלקנו אף מידי יום. אם כי בדרך כלל באופן קל וחולף, עם השפעות חיוביות בעיקר. מניסיוני, אין מצב שבו אדם מהפנט את עצמו, כאירוע בודד, או אפילו מתמשך עם השפעה שלילית במו זו שאתה מתאר. אני מעריך שמצוקתך לא קשורה כלל וכלל להיפנוזה כזו או אחרת ובמידה שתרצה לטפל במצוקתך, כדאי שתפנה לייעוץ/טיפול פסיכולוגי מתאים.

22/07/2015 | 17:41 | מאת: אנונימי

שלום דוקטור מאיר אני בחור בן 30 ויש לי בעיות מאז שאני קטן בעבר בגיל 16 אני אובחנתי כמישהוא שסובל מהפרעת היסתגלות ותיפקוד מוגבל אני טופלתי אל ידי פריזמה נגד דיכאון שגם איבחנו אצלי אחרי זה בגיל מאוחר יותר איבחנו אצלי ליקוי פסיכוטי אני לא עובד כבר הרבה זמן יושב בביתי קשה לי להירדם בלילה לפעמים אני לא ישן אפילו עד 4 בבוקר פשוט לא יכול להירדם אני כיום מטופל בציפרמיל 20 מילגרם לפעמים חושב על הזהות המינית שלי ביום ובורח לדימיון מידמין אל כול מיני שטויות יש לי גם דמיונות אל מין מינסה לפתור את הבעיות שלי אבל ללא הצלחה אמיתית מרגיש שאני לא שולט בחיים שלי האים בעזרת היפנוזה אפשר לפתור בעיות שיש? לי מיבקש את עצתך תודה מראש.

לאנונימי הצטערתי לקרוא על מצוקתך וקשייך השונים, אך גם שמחתי להתרשם מיוזמתך לחפש מקורות לעזרה, בהתמודדות עם קשייך. למיטב ניסיוני, הנחישות והיוזמה שאתה מגלה חיוניים ביותר ואף עשויים לעזור לך משמעותית בהתמודדות עם בעיותיך. היפנוזה היא כלי טיפולי יעיל למגוון תחומים, אך כאמור היא "רק כלי" ולא תחליף לטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי מתאים. לגבי בעיותיך שלך, אני לא חושב שהיפנוזה היא הכיוון הטיפולי המומלץ עבורך, בשלב זה. בשלב מתקדם יותר יתכן והמטפל (הפסיכולוג) בך יוכל להסתייע ולו באופן חלקי גם ב"כלים היפנוטיים".

07/07/2015 | 17:45 | מאת: טלי

שלום , אני מטופלת 6 שנים עם ציפרקלס 10 מ"ג עקב התקפי חרדה (פחד ממחלות, התקפי לב, אירועי מוח וכו') ,בקתופות קשות אני מתחילה להקשיב לגוף שלי וכל שינוי קטן מגביר לי את החרדה. ציפרלקס עזר לי מאוד מלבד אירוע קטן חוזר שהיה לי במהלך המחלה וגם אז העליתי מינון ל- 15 , המון עבודה עצמית וחזרתי לעמני ולמינון הרגיל שלי. לפני כחודשיים שוב חליתי במחלה פיזית (ברונכיטיס) ובעקבותיה שוב הקשבת יתר לגוף שלי , אני לא מורידה ים מהדופק - מודדת 100 פעם ביום (ממש ככה) , שמתי לב שבמצב רגוע הדופק שלי נא סביב 70-80 במוחה , במצב שאני משתלדת לא למדוד הוא עולה(אני ממש מרגישה מן רעד בחזה ודפיקות לב) וכשהוא עולה אני נכנסת לחרדה שוב ואז הוא עולה עוד יותר, הוא עולה לי לרמות גבוהות מאוד לאחר מאמץ פיזי לא קשה מדי(150) ויורד די מהר למספרים של 100-110 ואז לאט לאט למספרים נורמליים (עד שעה שעתיים) , כל זה כמובן מלחיץ אותי גם. למדתי שיטת NLP ושם לומדים שמחשבות שלנו הם יוצרים מציאות וזה מפחיד אותי עוד יותר כי אני כל הזמן חושבת על דברים לא טובים (מחלות והתקפי חרדה ומתקשה מאוד להחליף למחשבה טובה ), אני שמתי לב שלאחר שתיה או אוכל דופק יכולה לעלות שוב ל- 120 ואז לרדת די מהר אבל גם זה מלחיץ אותי והשאלה היא איך אני מפסיקה למדוד אותו ולא מפחדת שלא אמדוד. אני חושבת שאם אמדוד והוא תקין אני אהיה רגועה אבל זה מפסיק לי בדיוק ל- 10 דקות ואז יש צורך אז למדוד שוב , אם הוא עולה -אני נכנסת לסרט , אם הוא תקין -שוב בדיקה חזורת בעוד 10 דקות , אני עם ציפרקלס 15 כבור חודשים עוד מעט, CBT אבל הפחד עדיין נמצא.מה יקרה לי שאני לא אמדוד? יהיה לי התקף פאניקה? אני מתה מפחד ממנה

טלי להלן התשובה שכתבתי לך כבר, בשאלה הזהה שפרסמת בפורום האחר שאני מנהל, ל-"התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה" : "טלי הייתי שמח לו ניתן היה לעזור לך, דרך ייעוץ בפורום, בלבד. אך לאור תיאורך נראה שאת זקוקה לטיפול פסיכולוגי אינטנסיבי וככל הנראה, בשלב הנוכחי, גם בטיפול תרופתי. אני שמח להבין שאת כבר מקבלת טיפולים מעין אילו בהווה ועלייך להתמיד בהם עד להשגת השיפור המיוחל. יש לך את כל הסיבות להאמין שאכן הקלה משמעותית תגיע גם אם התהליך מתמשך מעבר לציפייתך."

05/07/2015 | 21:57 | מאת: אבי

שלום, לאשתי יש פוביה רצינית ממחטים עד כדי כך שלא עשתה בדיקת דם כל חייה. רצינו לדעת האם היפנוזה יכולה לעזור להיפטר מהפחד ואיך ניתן להיפגש עם מהפנט? שנינו חברי מכבי. תודה רבה. תודה.

אבי היפנוזה היא אחד הכלים היותר יעילים לטיפול בפוביות בכלל ואף בפוביית מחטים, זריקות וכד'. אני מסופק אם בין המטפלים במסגרת קופות החולים (כולל מכבי), ישנם גם כאלו שהינם מומחים-מורשים להיפנוזה. תוכל לבדוק זאת באתר של מכבי, או על ידי פנייה טלפונית למוקד של מכבי. כמו כן תוכל להיעזר באלפון המורשים להיפנוזה, המופיע באתר של "האגודה הישראלית להיפנוזה"

22/04/2015 | 23:55 | מאת: ג.ס

שלום דוקטור, רציתי לשאול אם ניתן לטפל בפוסט טראומה (והסימפטומים הנלווים כמו טיקים, סיוטים, חרדות, מיסופוניה, אכילת יתר, דיכאון) על ידי היפנוזה? אני בטיפול פסיכולוגי כבר 10 שנים וטיפול פסיכיאטרי ותרופתי כבר 4 שנים, היתי ב2 קבוצות CBT ומיינדפולנס ואני חייבת לציין שהשיפור במצב הוא ממש קטן והיתי רוצה לנסות משהו אחר.. תודה רבה

ג.ס אכן כן. ניתן להסתייע בהיפנוזה, ככלי טיפולי, יעיל ועוצמתי לטיפול גם בפוסט-טראומה. יחד עם זאת יש לזכור שמדובר בכלי טיפולי-פסיכולוגי ולא ב"מטה קסמים". יש גם לציין שלא תוכלי להיות מטופלת במקביל, אצל 2 מטפלים. כך שבתקופת הטיפול בהיפנוזה אצל פסיכולוג בעל רישיון להיפנוזה, תאלתי לוותר על שירותיו הטיפוליים של המטפל האחר, במידה ואת נמצאת בהווה בטיפולו.

12/04/2015 | 22:58 | מאת: זיו

לכבוד ד"ר נאמן באחד התשובות קראתי שהיפנוזה יכולה לעזור לטיפול בטנטון גם אם היא ממקור פיזיולוגי. ואם כן כמה פעמים יש צורך או שזה תלוי במטופל.

זיו היפנוזה, ככלי טיפולי, יכולה אכן לשפר ההתמודדות עם בעיית טנטון. קשה ואולי אף בלתי אפשרי לקבוע מראש מספר הפגישות הטיפוליות הנדרש. כדבריך, זה תלוי במידה רבה גם במטופל. מכל מקום, מדובר בטיפול האמור להיות בד"כ "קצר מועד". היינו מספר פגישות בלבד.

14/01/2015 | 09:56 | מאת: מתילדה

ד"ר שלום, מעוניינת בהמלצות על פסיכולוגים/פסיכולוגיות מומחים להיפנוזה. אם ישנם כאלה המשלבים דמיון מודרך. מה טוב. בעיקר לטיפול בפוריות..אך כמובן שלא רק. תודה רבה, וימים טובים.

מתילדה איננו יכולים ואיננו נוהגים למסור שמות של מטפלים, במסגרת הפורום. תוכלי לחפש מטפל מתאים על ידי חיפוש באלפון המורשים להיפנוט באתר של משרד הבריאות או בזה של האגודה הישראלית להיפנוזה.

11/01/2015 | 01:16 | מאת: מפוחדת עד אימה

איך מתמודדים עם רגרסיה נפשית לאחרונה דברים בחיי במס' חודשים הביאו אותי במדרון מהיר ובלתי ניתן לעצירה לאותם דפוסי התנהגות, חשיבה, תחושות,רגשות, מעשים..של לפני 6 שנים!!!! מכל הבחינות חזרתי לאותה נקודה )שם התחלתי להתמודד עם עניין הדיכוי והחרדות בנפש..( ומאז עברתי כל כך הרבה שינויים.. ופתאום בחודשיים האחרונים כאילו הכל הכל הכל הלך לאיבוד )גם מה שחיצוני וסביבתי וגם מה שבתוכי - שיוצר ביצה ותרנגולת להמשך התדרדרות..( כאילו העירו אותי מחלום ארוך שהוא היה ה6 שנים האחרונות..כאילו הן בכלל חא התרחשו... לא הזכרונות לא התובנות לא החוסן לא הלמידה לא ההתבגרות לא הרצונות לא האישיות שנבנתה .. הכל אבד כהיה כלא היה. זה מפחיד!!!!!!!! האם איבדתי לחלוטין הכל ????? כמו אמניזיה... האם הדרך להילחם בזה היא באמת להתחיל מאותה נקודה של לפני 6 שנים?!? ההגדרה לרגרסיה נפשית היא מדוייקת למה שקורה איתי בחודשיים האחרונים : פסיכואנליזה, רגרסיה או נסיגה היא מנגנון הגנה בו האדם חוזר להתנהגויות המאפיינות שלב מוקדם יותר בהתפתחותו, בו הוא חש נוחות וביטחון רגשי. הדבר עשוי להתרחש במצבים בהם האדם חש משבר מסוים בשלב ההתפתחות שלו, חוסר ביטחון וקושי להתמודד באופן המקובל והתואם את שלב ההתפתחות הבוגר יותר בו הוא נמצא כרגע. לפי התאוריה הפסיכואנליטית של זיגמונד פרויד, הדבר קורה כאשר עולים למודעות דחפים ומחשבות שהאדם חש חרדה רבה מולם ומתקשה להתמודד איתה, ולכן הוא נסוג לאחור, לשלב מוקדם יותר בהתפתחות, בו הוא מדחיק דחפים ומחשבות אלו אל הלא-מודע, ויכול לחוש יותר ביטחון. ** מי יכול לעזור לי להשתקם מהמצב הזה בטווח קצר ומהיר? אם זה בכלל אפשרי.. אנא הציעו לי עזרה שאינה כוללת טיפול פסיכולוגי ארוך ומייגע (שמעולם לא עזר לי גם בעבר ולהפך( רוצה את החיים שעבדתי עלייהם עד לאחרונה בחזרה..רוצה להילחם על החיים שלי על עצמי ואין לי כוחות להתחיל מאפס..מתגעגעת לחיות שלי שהייתה בי עם כל הקשיים. מפוחדת עד אימה. לא רוצה להתחיל מאפס שוב.. לא רוצה שייעלמו לי ה6 שנים האחרונות כלא היו... הצילו.. הפנו אותי למה שצריך אני מתדרדרת עמוק מרגע לרגע ושוקעת בייאוש והלכאה עצמית על מצבי

למפוחדת עד אימה מעציב מאד לקרוא תיאורך ולהבין מצוקתך הרגשית - נפשית הקשה. ויחד עם זאת, לאחר כ-47 שנות ניסיון של עבודה מקצועית כפסיכולוג, אני מרשה לעצמי לומר לך, ש : 1. כל עוד נשמה באפינו יש סיכוי ודרך להיטיב מצבנו ולשפר תחושתנו. לרוב זה ניתן להשגה בעזרת טיפול פסיכולוגי ממוקד ותכליתי (לעיתים יש גם צורך לתמיכה תרופתית זמנית) ולאו דווקא ארוך במיוחד. 2. גם אם מתרחשת לעיתים מעין תחושת "נסיגה", אין מקום וצורך להתרשם ממנה יותר מידי. 6 שנות חייך המלוות בוודאי בלמידה והתפתחות אישית כלשהי, אינן נעלמות והן תמשכנה להיות שלך וחלק ממך ואישיותך על כל מה שהפקת מהן. 3. גם אם טיפולים פסיכולוגים בעבר לא הועילו במיוחד זה לא אמור לייאש אותך שכן מניסיוני יש לעיתים די קרובות תרומה מצטברת של ההתנסויות הטיפוליות שצברת. 4. ממליץ מאד שתיפני לטיפול פסיכולוגי, במסגרת קופת החולים אליה את שייכת.

10/11/2014 | 07:28 | מאת: שגיא כהן

ברצוני לדעת האם טיפול היפנוזה יכול לעזור במקרה של מיסופוניה?

לשגיא להערכתי ומניסיוני, טיפול בהיפנוזה אכן אמור לסייע משמעותית לטיפול במיסופוניה.

22/11/2014 | 09:08 | מאת: שגיא כהןבה

תודה על המידע הממש נחוץ הזה קודם כל . אם אפשר לדעת היכן אפשר להשיג אותך בשביל טיפול כזה זה יהיה ממש מצויין .

18/09/2014 | 13:46 | מאת: רומן

שלום ד"ר מאיר, הטכניקה: אני יושב בעיניים פתוחות ומסתכל על נק' מסוימת על הרצפה. אני עושה כך: שאיפה נשיפה חזרה על אוטוסוגסטיה - החשיבה שלי היא חשיבה חיובית עושה 5 נשימות או יותר לאחר מכך, מנוחה של 2 דק' ומעלה 2 שאלות: 1. האם הטכניקה נחשבת מדיטציה? כן או לא ולמה? 2. האם הטכניקה עשוי לתרום לי - לחיזוק ביטחון עצמי, כישורים חברתיים, רגיעה , הפחת חרדות, מתחים, עייפות ולחץ? כן או לא ולמה? אשמח לתגובתך לשתי השאלות. תודה רומן

ירון (ו/או בשמותיך הנוספים) מדיטציה, כמו טכניקות הרפיה אחרות, כוללות לרוב אלמנטים היפנוטיים. אך הן אינן מהוות בהכרח היפנוזה "מלאה". היפנוזה מקצועית-טיפולית אמורה לכלול במידה רבה גם עבודה סוגסטיבית, המחייבת ידע פסיכולוגי מעמיק ומורחב ביותר, כמתחייב ונכלל בהכשרה המקצועית של פסיכולוגים. לגבי שאלתך בענייך האישי, יתכן ואף סביר שזה יעזור לך במידה זו או אחרת, אך הייתי ממליץ מאד שתפנה לייעוץ/טיפול אצל פסיכולוג קליני מתאים.

15/09/2014 | 02:50 | מאת: ירון

שלום דוקטור. מהפנטים מורשים אומרים שהיפנוזה זה לא טיפול/פתרון קסם אז למה זה נשמע ככה. לדוגמא שאנשים שהיה להם פחד מסוים והם מרגישים שהפחד נעלם כמעט לחלוטין לאחר היפנוזה.אם למשל יש לי פחד קהל ואני עובר כמה טיפולי היפנוזה האם לאחר סיום הטיפול אני יכול להיחשף לפחד ולנאום מול קהל כאילו כלום? אשמח להסבר

ירון כפי שאתה עצמך מצטט, היפנוזה אינה פתרון קסם. היא אכן כלי טיפולי יעיל ביותר, עם הישגים הנראים לעיתים כ"מעשי קסמים", בשל היותם מהירים ומרשימים, אך התקבעותם והפיכתם לשינויים ממשיים וברי קיימא, מחייבים לרוב חזרה ותרגול ממושך ואינטנסיבי. הדבר נכון גם לשאלתך, בענין "חרדת קהל". גם אם מושג לעיתים, שיפור הנראה כמיידי ומהיר, ללא תרגול ממושך ואינטנסיבי עלול שהשיפור לא יתמיד.

14/09/2014 | 14:20 | מאת: אייל

שלום ד"ר מאיר, המקרה: מאפיינים של אדם במהלך היום: 1. האדם מחייך ושמח באופן ספונטני כמעט בכל היום. 2. הוא רגוע כמעט בכל מצב , כולל דברים שניתנים לו בפעם ראשונה: נסיעה למקום לא מוכר, כניסה למקום זר, דיבור מול כיתה או קהל וכו'. 3. האם רואה את העולם באופן היפנוטי - עולם יפה , מוקסם ומואר ובני אדם גם כן יפים ומוקסמים. 4. האדם במעין חלום במהלך יומו - כאשר הוא נמצא בסביבה של אנשים או לבד , הוא רואה את האנשים מסביבו כאילו הם בחלום. כאשר מדברים איתו , הוא חש שהם במעין חלום, הוא מדבר איתם , אך לא תמיד מצליח לשמוע מה הם אומרים, אבל הוא מבין אותם. 5. הוא מרגיש מעין שקט במוח ואנרגיה בחוץ. 6. הוא חש שיפור בעצמו- בעל חשיבה חיובית. 7. חלום נמצא אצלו הרבה ביום - הוא מרגיש במעין חלום. ממש כאשר הוא מסתכל על משהו , הוא ראואה בכך כמעין חלום. אנשים בחלום, עולם בחלום, אך האנשים המדברים איתו לא רואים זאת. הם סבורים כי האדם הזה הוא בעל חשיבה חיובית , מצחיק , אופטימי כי מחייך , רגוע ושמח באופן אוטומטי כמעט כבל מצב ורגע. על מה המאפיינים הנ"ל של האדם מצביעים? האם זה מצב של חלום מיוחד? האם זה מצב היפנוטי מיוחד חיובי? מה זה? מה זה? מצב תודעתי חיובי? אם כן , איזה מצב תודעה? מה זה ? זה נשמע כמו מצב של ניתוק, מעין דה-ריאליזציה?:אני מקווה שלא אז מה זה? תודה, אייל

אייל ראה תשובתי לך, לפנ כשתי שאלות, עת העלית שאלותיך, תחת השם "אדם".

14/09/2014 | 14:17 | מאת: אייל

שלום ד"ר מאיר,

אייל שלום וברכה גם לך. לילה טוב

14/09/2014 | 13:23 | מאת: אדם

שלום ד"ר מאיר, האוטוסוגסטיה שלי - החשיבה שלי היא חשיבה חיובית. מספר היום לתרגול האוטוסוגסטיה שלי - יום 17. מספר החזרות : בסיום יום ראשון - 750 חזרות. 3 שאלות: 1. הטמעת האוטוסוגסטיה שלי נעשית כך: שלב א' - אני אומר לעצמי "הטמעה" או "הטמעת האוטוסוגסטיה" או "אוטוסוגסטיה" ( הכוונה היא גם לעתיד). שלב ב': אני חוזר על האוטוסוגסטיה שלי "החשיבה שלי היא חשיבה חיובית" לרוב, פעמיים או 3 כאשר אני מתרכז במשפט ולא בנקודה מסוימת מולי ( זה הרוב). כל פעם אני חוזר מינימום חזרה 1 ומקסימום 20 חזרות, ובעת החזרות אם יעלה דימיון בספונטניות אז יעלה , אחרת לא ( הכוונה היא גם לעתיד). שלב ג': אומר לעצמי : "אני חוזר למודעות מלאה , רגועה ובטוחה ... 1, 2, 3 ( במהלך יום ) או אני חוזר למודעות של שינה, רגועה ובטוחה ... 1, 2, 3 ( לפני השינה). (הכוונה היא גם לעתיד). האם השלבים הנ"ל הינם אפשרים לצורך הטמעת האוטוסוגסטיה שלי בכל יום ויום? אם לא, אשמח לשינוי ע"פ הצורך כדי שאטמיע את האוטוסוגסטיה יותר טוב. 2. על פי הפסיכולוגיה, האם האוטוסוגסטיה שלי עלולה לפגוע במוחי ולהפנט אותי בצורה מסוכנת? 3. תוך כמה ימים לוקח למוח שהאוטוסוגסטיה תהיה חלק ממנו? 21 ימים? במילים אחרות, תוך כמה ימים האוטוסוגסטיה שלי תהיה חלק ממנו? אנא ממך החזר לי תשובות לשלוש השאלות כך: 1. תשובה. 2. תשובה. 3. תשובה. זה לשם סדר והבנה. אנא ענה על פי הפסיכולוגיה ולכל שאלה בנפרד. בבקשה זה מאוד חשוב. תודה רבה

אדם בתשובה לשאלותיך.. ריבויין והאופי המעט נוקשה של ניסוחן, נראים לי כמצדיקים שתפנה לבירור מעמיק הן של הסיבות להעלאתן וכן כדי לקבל מענה מלא ומבוסס יותר, במפגש ייעוצי מקצועי עפ פסיכולוג קליני שהינו גם בעח רשיון לעסוק בהיפנוזה.

04/09/2014 | 15:00 | מאת: חדש כאן

אני סובל מחרדת רוק(בעקבות התעסקות שלי בזה מלפני שנתיים) ונעלמה לי אחרי מספר חודשים,אחרי שנתיים היא חזרה האם ניתן להעלימה אמצעות היפנוזה?

לחדש..ברוך הבא היפנוזה, כאמור מספר רב של פעמים, הינה טכניקה טיפולית יעילה ביותר, גם לחרדת הרוק שאתה מתאר. אך עליך להבין שזה לא מעין "קסם" אלא חלק מתהליך של טיפול פסיכולוגי הכולל, במידת האפשר גם שימוש בטכניקת ההיפנוזה.

03/09/2014 | 22:10 | מאת: לד'ר מאיר נאמן שלום,

אני בת 58 וביתי נפטרה מסרטן לםני ארבעה חודשים במהלך כל היום יש לי רעיות בידיים ברגלים וובטן ויש ל חרדה כלשהיא שמשהו עומד לקרות לי אני לוקחת בהתיעצות עם פסיכיאטר רמוטיב וכדור אחד של קלונקס ולא עוזר לי שום דבר הידיים מאובנות מפחד והרעידות מאד מפריעות לי מה אני יכולה לעשות האם דדיקור סיני או רפואשה אלטרנטיבית אחרת תוכל לעזור לי תודה על תשובתך הילה

שלום מצער לשמוע על האסון הכבד שפקד אותך. תגובותייך הפיזיות והנפשיות הן קרוב לודאי ביטוי למתח ולאבל שאת עדיין, ואולי אף כצפוי, עדיין סובלת מהם. להקלה על מצבך מן הראוי שתיפני לא לדברים "אלטרנטיביים", אלא לגורם המקצועי החיוני במצבך - לייעוץ/טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני מתאים. מספר פגישות מקצועיות יוכלו לעזור לך משמעותית.

30/08/2014 | 16:30 | מאת: שון

שלום רב אני מעוניין לדעת האם ניתן עלידי היפנוזה לגרום למשהו לא ליראות חפץ או אדם מסויים? {עלידי מילה או משפט}

שון היפנוזה היא טכניקה טיפולית יעילה ביותר. אך היא אינה "הוקוס פוקוס", המעלים תחושות ומבטל חושים אלא, אם בכלל, לזמן קצר ביותר. חשוב יותר שתשקול פנייה לייעוץ פסיכולוגי מתאים כדי לבדוק איך אתה יכול להתמודד עם זכרונות ומציאות מסוימים, גם אם הם קשים עבורך, מבלי להתיימר ולנסות להעלים אותם.

26/08/2014 | 13:11 | מאת: אנרגיה

שלום ד"ר מאיר, במהלך 4 חודשים תירגלתי מ"ט ונפגעתי. השפעות שליליות - כאבי בטן, ראש, הזיות, חרדות במק' מסוימים, חלום, ניתוק מן הסיבה וכו'. כהיום אני בגמילה של 63 ימים ממ"ט. עדיין קיימות תופעות שליליות , אך מעט יותר מבזמן התרגול. אני לא יודע מה לעשות. הגיע מצב שגם אם אני יושב סתם בעיניים עצומות , לאחר כמה דק' אני יוצא מזה כמו מסומם. אני לא רוצה לתאר זאת, יוצא מהופנט ברמה מסוימת, מנותק חלקית לא כמו פעם. 3 שאלות: 1. מה אתה מציע לעשות? איזה טכניקה תציע לי לתרגל בבית כדי להפחית את ההשפעות הרעות והשליליות? 2. תגובת הרגיעה של בנסון הטכניקה: שאיפה..... נשיפה...... חזרה על מנטרה פשוטה: המנטרה "אחד".. שאיפה..... נשיפה...... חזרה על מנטרה פשוטה: המנטרה "אחד"..... וחוזר חלילה. זמן תרגול 5 דק' פעם או פעמיים בכל יום. מה דעתך על טכניקה זו? האטם היא עלולה להועיל לכך? 3. אוטוסוגסטיה חזרה על אוטוסוגסטיה: מיום ליום אני הולך ומשתפר בכל המובנים. האם לדעתך זו הצעה טובה? האם זה יעזור? המילה "בכל המובנים" לא יכול לשגע את האדם כי יחשוב שהוא ישתנה בכל המובנים ומצב כזה עלול לשגע את האדם? אשמח למענה על 3 השאלות כך: 1. תשובה. 2. תשובה. 3. תשובה. אנא התייחס. זה הצלת חיים. בברכה, אנרגיה

אנרגיה ראה תשובתי הקודמת לך. מורכבות שאלתך ותחושותיך עד כה בעניין, מצדיקות לדעתי שתפנה לייעוץ מקצועי אצל פסיכולוג קליני או פסיכיאטר מתאים.

25/08/2014 | 14:15 | מאת: אנרגיה

שלום ד"ר מאיר נעמן, האוטוסוגסטיה "מיום ליום אני הולך ומשתפר בכל המובנים" נאמרה ע"י אמיל קואה , אבי האוטוסוגסטיה. 3 שאלות: 1. מה דעתך על האוטוסוגסטיה הזאת? האם היא עוזרת להפחת חרדות? האם היא עוזרת לחיזוק הרגיעה והביטחון? 2. אדם המתרגל אוטוסוגסטיה "מיום ליום אני הולך ומשתפר בכל המובנים" לא עלול להשתגע? הסיבה כי הוא עלול לחשוב על התוצאות ויחשוב על השינויים בכל המובנים , בכל תחומי החיים, בכל הדרכים, וזה עשוי לשגע אותו. מה אתה מציע לעשות כדי לא להשתגע מאוטוסוגסטיה זו? אנא החזר לי תשובה על 2 השאלות. בברכה, אנרגיה

נא ראה תשובתי ל"שואל", ואולי זה אתה ?! עניינית, סוגסטיות חיוביות עשויות ואמורות לסייע לאומרן ולא לפגוע בו. יחד עם זאת, אם יש שאלה של אפשרות "להשתגע", אז אין שאלה וכדאי לפנות בהקדם, בנושא זה לייעוץ עם פסיכולוג קליני או פסיכיאטר מתאים.

06/08/2014 | 10:29 | מאת: child12

שלום ד"ר מאיר, האם אני יכול להתשתמש באוטוסוגסטיה הבא - סימן של אגרוף יד ימין? סימן זה ישמש אותי לחיזוק ביטחון עצמי. כאשר ארגיש שאצטרך חיזוק ביטחון עצמי במקרים מסוימים,אז אשתמש בסימן האגרוף. האם זה עשוי לעזור לחיזוק הביטחון העצמי שלי? תודה,

child12 הסימן שציינת (אגרוף יד ימין), כמו כל סימן פשוט אפשרי אחר, עשוי בהחלט להיות "עוגן" (גירוי מותנה ומתנה) לסוגסטיה (השפעה, מסר)כלשהי, כולל לחיזוק הבטחון העצמי. אלא שעליך לזכור שהצלחת תהליך מעין זה מותנית בתרגול רב ואינטנסיבי.

שלום ד"ר מאיר נעמן, מדיטציה טרנסנדטאלית הינה טכניקה אשר חוזרים על מנטרה מסוימת בראש , בדממה, ללא מאמץ. יש לי 3 שאלות חשובות על מדיטציה טרנסנדטאלית. המקרה: חבר שלי תירגל מדיטציה טרנסנדטאלית במשך 3 עד 4 חודשים. לפי מה שהוא סיפר לי , הוא נפגע יותר מאשר זה תרם לו. הוא מספר על כ - 20 השפעות שליליות מול כ - 10 חיוביות. התרומה היתה מבחינה קוגניטיבית - זיכרון, ריכוז , אינטלגנציה. הוא נפגע הרבה מבחינה נפשית, רגשית - חברתית , נפשית ופיזית. דוגמאות לפגיעה: כאבי בטן, כאבי ראש, ניתוק מן המציאות, הזיות, חרדה במקומות מסוימים, הבעות פנים מוזרות וקשר עין מוזר, שמיעת קולות מוזרים ועוד. בעקבות כך, הוא החליט להפסיק תירגול מ"ט. הוא נמצא כהיום ב - 25ימים של גמילה. שאלות שלי : 1. האם המדיטציה הטרנסנדטאלית נחשבת לכת מסוכנת ולטכניקה היפנוטית מסוכנת? 2. מה דעתך על המדיטציה הטרנסנדטאלית? אם תרצה, אז תוסיף מידע נ וסף על מ"ט. תודה, אלמוני

לאלמוני המומחיות שלי ושל הפורום הנוכחי זה היפנוזה ולא מדיטציה. יש מן המשותף בין 2 הטכניקות הנ"ל, כמו גם עם טכניקות דומות אחרות, בכך שהן מכוונות את המשתמש למיקוד גבוה של הקשב וכן הגעה למצב של הרפיה גופנית ונפשית עמוקה. ההבדל המשמעותי, לדעתי, הוא בכך שהיפנוזה מיועדת ליצירת שינוי משמעותי בתחושות, תגובות והתנהגות בעזרת סוגסטיות (הצעות, מסרים). כללית לא היפנוזה ואף לא מדיטציה לא אמורות להיות מסוכנות אלא אם הן מופעלות, בצורה לא נכונה ולא מקצועית ולאדם הלא נכון. בדרך כלל, הבעיה היא לא בכלי אלא ביישום והשימוש שנעשה בו.

30/06/2014 | 23:05 | מאת: ב

שלום בן 26 מאובחן כסובל מהפרעת אישיות מעורבת (mixed personality disorder) שהם קווי אישיות מקלסטר B (גבולי) וקלסטר C (תלותי) ללא מחלת נפש הבעיה העיקרית שלי היא השינה, כל הבעיות אצלי מתחילות כשיש לי לעתים נדודי שינה כשאני צריך לקום בבוקר אז אני בקושי וכמעט לא נרדם בלילה, כשאני יודע שיש לי עבודה\סידור מסויים, משהו שאני צריך לקום בשבילו בבוקר, אני לא נרדם, מין טריגר כזה, ואז זה משפיע עליי במשך היום וגורם לי להרגשה רעה, אני גם לא מצליח לעבוד ככה כי כל פעם אני הולך לעבודה עייף ואז מתחילים ויכוחים עם הבוס, החלפתי המון מקומות עבודה בגלל זה. אני זוכר שזה היה גם כשהייתי ילד, בקושי הייתי קם לביה"ס, והיו ימים שלמים שהייתי הופך ללילה, ואת הלילה ליום. בכללי אני הולך לישון בשעה אחת\שתיים בלילה, אלו השעות המומצעות שאני הולך לישון. הייתי בטיפול דינאמי כשנה ושמונה חודשים. הבעיה היא שבלילה גם כשאני מנסה לשים את הראש אני לא נרדם, כאילו הגוף שלי נלחם בי, אני מתהפך במיטה בלי סוף, ואז מתייאש, מדליק TV, ואז הולך למחשב, ומושך את הזמן, במחשב ומחכה להרגיש עייפות בשביל להכנס למיטה ולהרדם, אך זה לא מגיע, אני פשוט מגיע למצב שאני "מנקר" מעייפות אך לא מצליח להרדם. ממש שהגוף שלי נלחם נגדי, אני לא יודע מה לעשות. יש לציין שכשאני יודע שאין לי משהו מסויים לקום אליו בבוקר, ז"א יקיצה טבעית, אז אני ישן טוב ועמוק, ולא מתעורר באמצע הלילה, בכלל לא יוצא לי להתעורר באמצע הלילה, הבעיה רק שאני לא נרדם כשיש לי משהו בבוקר. מטופל באיטומין 20 מ"ג, פרפנאן 4 מ"ג ולמיקטל 250 מ"ג. האיטומין עוד איכשהוא עוזר לי לישון, אך כשיש לי עבודה או משהו לקום אליו בבוקר אני לא כ"כ מצליח לישון. ניסתי לקחת בונדורמין ואמביאן אך הם לא משרים לי שינה טובה, ז"א הם יכולים להרדים לי את הגוף אבל השינה לא עמוקה, ז"א אני לא חולם חלומות (באיטומין אני כן מצליח לחלום אך הוא מעייף אותי ביום שלמחרת!) כאילו בלילה כשאני לא נרדם המוח שלי עובד באלף סיבובים לדקה, במהירות, אני מתרגש מכל דבר הכי קטן והופך מעכבר להר, ומתחיל לחשוב עליו בלי סוף, ומה אעשה ואיך אעשה.. ולא מצליח להרדם.. טופלתי בSSRI אך במינון פקסט 60 מ"ג נכנסתי למצב מאני-פסיכוטי ועוד יותר לא נרדמתי בלילה במצב הזה.. כשלקחתי זיפרקסה 5 מ"ג זה דווקא עזר לי להרדם וטוב (הפסיק לי את המחשבות), אך האמביאן והבונדורמין לא עזרו לי עם המעטת המחשבות. רק האנטי-פסיכוטיות, אך הרופאה הפסיקה לי זיפרקסה משום שזה מעלה במשקל. והאיטומין מעייף אותי ביום שלמחרת וגם לא כ"כ עוזר ומעלה במשקל. מה עליי לעשות?? האם אפשר לצאת מזה? אני מפחד שהבעיה לא תפתר לעולם תודה מראש

ב. להלן העתק התשובה שנתתי לך כבר בפורום האחר שבניהולי "התמודדות עם מצבי מתח, לחץ וחרדה".. " מצער לשמוע עד כמה אתה סובל מבעייתך המורכבת. כיון שאני והפורום "פסיכולוגיים" לא אוכל להתייחס לטיפוליך התרופתיים. מניסיוני המקצועי רב השנים אני משוכנע שניתן לעזור לך בהתמודדות יעילה יותר עם בעייתך, גם אם הדרך מתארכת ורצופה בניסיונות ואכזבות. בעיות מורכבות דורשות פתרונות מורכבים. לרוב ניתן להגיע אליהם אך זה מותנה בנחישות וההתמדה בניסיון למוצאם. נראה שלטובת בעיות השינה עדיף שתתמקד בטיפולים פסיכולוגיים בגישת ה-CBT ןהפנוזה ולאו דווקא בטיפולים בגישה דינמית.

25/06/2014 | 16:53 | מאת: פועה

שלום רב אני מעונינת לקבל טיפול בהיפנוזה ,והמחירים יקרים לי .. כשהם נעשים באופן פרטי . איפה ניתן לקבל טיפול טוב בהיפנוזה ?דרך קופת חולים כללית? חיפשתי באינטרנט לא מצאתי בברכה פועה

פועה כיון שהמומחיות בהיפנוזה כרוכה בהתמחות והתמקצעות נוספים, על ההתמחות הרגילה, נראה לי שאכן עלול להיות קשה (אם כי לא בלתי אפשרי) למצוא מטפלים מתאימים דרך קופות החולים. לי אישית לא ידוע על מטפלים כאלו.

מאיר שלום. אשתי סיימה טיפול פסיכולוגי שארך כ 6 שנים ,מושג "ההעברה" אצלה נלקח בצורה קיצונית מאוד היא מקמה את הפסיכולג כגבר מס' 1 בחייה,(אני מדגיש לא היה שום מגע). כתוצאה מהרגשות העמוקים שחוותה כלפי המטפל היא הזניחה את הבית בצעה דברים מאחורי גבי למען המטפל, במהלך אותה התקופה היא לא ידעה אותי ברחשי לבה ובמעשיה. כיום לאחר סיום הטיפול שהיה קשה מבחינה רגשית, היא מרגישה שהיא טעתה בגדול תחושת בוגדנות אופפת אותה וכעס על המטפל מדוע לא עצר את הטיפול ולא שם קוים ברורים. אודה לך אם תוכל לפרט על 1.רגשות העברה שמטשטשות את גבול המציאות? 2.מה תפקידו של המטפל וכיצד עליו לפעול במצב כזה? 3.האם המטפל לא היה צריך לקחת בחשבון שמדובר באשה נשואה? 4.קבלת עצה איך יוצאים מהפלונר? 5.האם המטפל לא היה אמור להפסיק את הטיפול או להסביר את חומרת המצב? 6. האם יתתכן שהוא נהנה מהסטטוס הזה ולכן לא קטע את הטיפול. 7. איך אני כבעל אמור להתמודד עם הדברים הנ"ל? תודה מראש

ר.ר שאלתך מורכבת, מפורטת ורבת חלקים מכדי שניתן יהיה להשיב עליה במלואה. בתמצית, בטיפולים בגישה הדינמית (ולא רק..)תופעת ה"העברה" ("השלכה" של רגשות שהמטופל חש במקור כלפי דמויות משמעותיות אחרות ובזמנים אחרים) שכיחה, קיימת ולרוב גם מעובדת ומנותחת על ידי המטפל, כחלק מהתהליך הטיפולי. כאמור, המטפל אמור לזהות התרחשות ה"העברה" ולהתייחס לה באופן טיפולי מתאים, מבלי לנתק או להפסיק בהכרח את הטיפול. כדי להגיב לשאלותיך האחרות חשוב להכיר באופן מקצועי ומפורט את התהליך הטיפולי במלואו, האישיות של אשתך.. וכדי לייעץ לך מה לעשות "כדי לצאת מהפלונטר", גם שלך.

11/06/2014 | 09:55 | מאת: אני

האם היפנוזה יכולה לסייע בהרזיה?

אני אכן כן. היפנוזה ובעיקר "היפנוזה עצמית" מהווה כלי עזר טיפולי יעיל ביותר גם להרזיה. חשוב להדגיש שמדובר בתהליך ושינוי הרגלים מתמשך ועיקבי ולא במעין "הוקוס פוקוס", אצל המומחה להיפנוזה.

04/06/2014 | 19:11 | מאת: ברק

ברק ותשובתי היא אותה תשובה שנתתי לך, לשאלתך הקודמת..

03/06/2014 | 00:14 | מאת: ברק

אם מישהו נמצא במצב מאוד רגוע ומרוכז והוא שומע שיר שהוא מאוד מתרכז במילים שלו ובמשמעות שלו והוא נמצא במצב כזה כמו כששוקעים במחשבות ועדיין ערים ומודעים ושומעים מה אומרים, הוא יכול להתהפנט מהמילים בשיר? או שצריך בשביל זה מהפנט שיכניס את המטופל למצב היפנוטי?

ברק גם היפנוזה נמצאת על רצף. החל ממצבים מאד קלים ושכיחים וכלה במצבים של "טראנס" עמוק. בהיות ההיפנוזה יכולת טבעית מולדת, אפשר לומר שכולנו מתהפנטים, ולו קלות, מידי יום. גם לצלילי מוזיקה ושירים. אלא שמדובר בד"כ ב"היפנוזה לייט" (מצבים היפנודליים). לצרכים טיפוליים ומצבים עמוקים יש צורך במומחים מורשים לטיפול בהיפנוזה.

ברק גם היפנוזה נמצאת על רצף. החל ממצבים מאד קלים ושכיחים וכלה במצבים של "טראנס" עמוק. בהיות ההיפנוזה יכולת טבעית מולדת, אפשר לומר שכולנו מתהפנטים, ולו קלות, מידי יום. גם לצלילי מוזיקה ושירים. אלא שמדובר בד"כ ב"היפנוזה לייט" (מצבים היפנודליים). לצרכים טיפוליים ומצבים עמוקים יש צורך במומחים מורשים לטיפול בהיפנוזה.

21/05/2014 | 15:15 | מאת: יעל

שלום רב.מזה כשנה בני המתבגר פיתח הימנעות מוחלטת מקשר עם אחיו הצעיר.אינו מסוגל לשהות במחיצתו ולשאת מראהו שכן הדבר גורם לו לתחושה רעה מאוד.לפני כחודשים עבר להתגורר עם דודתו מאחר ולא היה מסוגל להתמודד עם מגורים משותפים באותו הבית עם האח.יש לציין כי בכל שאר מישורי החיים הבן מתנהל באופן מיטבי ונורמטיבי כך גם עם אחיו הנוספים.עברנו אבחון מקיף בשניידר וגם אצל פסיכולוג מומחה נוסף .נשלל אוסידי ואובחנה פוביה ספציפית.הבן נמצא כבר שמונה חודשים בטיפול פסיכלוגי המשלב כלים התנהגותיים וכן מקבל פריזמה במינון נמוך.על פניו עד כה לא חל שינוי מהותי בעיקר בגלל חוסר מוטיבציה ושת"פ .אנחנו בית חם ופתוח וכל הסיפור הזה מעציב אותנו מאוד.ככל הידוע לנו לא התרחש ארוע ספציפי שהתחיל את הפוביה של הבן,אבל אנחנו נוכחים שההימנעות שלו מכל מה שקשור לאח הולכת ומעמיקה ככל שחולף הזמן.האם טיפול משולב עם היפנוזה יכול לסייע?לתשובתך אודה.

יעל ראשית, סליחה על העיכוב בתשובתי. בתיאורך לא ציינת כלפי מה יש לבנך פוביה ספציפית ? אני מניח שלא מדובר בפוביית אח, אלא במשהו מורכב יותר. שכן, להערכתי, לפוביות יש לרוב יסוד ריאלי כלשהו, העובר העצמה, הגזמה והקצנה. לגופה של שאלתך, טיפול משולב עם היפנוזה אכן עשוי להיות מאד רלבנטי, הן להעמקת הבירור הדינמי של בעיית בנך והן במישור הישיר והסימפטומטי יותר.

02/05/2014 | 15:32 | מאת: אבי

לפי הודעות קודמות הבנתי שאסור לעשות סוגסטיות שליליות. אם כן האם אפשר באצמעות סוגסטיות להעלים מודעות יתר לנשימה? (הסבר - מידי פעם נושם באופן מודע, ואני רוצה לחזור לנשום באופן לא מודע. פשוט כשאני חושב על הנשימה אני לא נושם נורמלי נשימות סדירות, אלא חושב על כל נשימה ונושם.)

אבי בהחלט ניתן על ידי סוגסטיות היפנוטיות מתאימות לשלוט ולווסת את מיקוד הקשב, כך שהמעוניין יוכל למשל שלא לחשוב או להתמקד במשהו מסוים על ידי לימוד, אימון ותרגול הנתנייתי להתמקד במשהו אחר. בקצרה, הדרך שלא לחשוב על פיל לבן היא לא להחליט להימנע מכך, אלא לרכוש את המיומנות לחשוב ולהתמקד במשהו אחר. היםנוזה היא בין השאר אחד הכלים היותר יעילים להשגת מטרה זו.

01/05/2014 | 08:43 | מאת: דן

שלום רב. קראתי פעם שהמוח לא מבדיל בין דימיון למציאות וקראתי שהיפנוזה מביא את האדם למצב של חצי ער חצי יושן (כמו בשעות בוקר המוקדמות שלפעמים האדם חש חצי יושן וכשהוא חולם על משהו הוא חש את החלום בצורה יותר עוצמתית לפי מה שהבנתי לצורך העניין אדם שחלם במצב כזה שהוא בשדה קרב ממש יחוש את זה כמציאות) אז האם בעצם זה המטרה של ההיפנוזה לחשוף את האדם לפחד שלו בלי שיצטרך להיחשף אליה במציאות? כי במציאות כבר הפחד יעלם כי הוא נחשף דרך דימיון מודרך בזמן חצי ישן שלמחשבות וחלומות יש יותר עוצמה כי המוח לא מבדיל בין דימיון למציאות ?

דן האפשרות שאתה מתאר של שימוש בהיפנוזה כהדמייה או סימולציה דמיונית של מצבי המתח והחרדה, לצורך התמודדות יעילה איתם במציאות אכן נכונה ושכיחה. אך יש ויכולות להיות להיפנוזה גם מטרות טיפוליות רבות ומגוונות אחרות.

23/04/2014 | 17:44 | מאת: רפי

שמעתי שהיפנוזה יכולה להיות יעילה בטיפול בהפרעת ocd, האם ידוע לך על נסיון יעיל כזה? והאם יש הבדל בעניין השפעת ההיפנוזה בין הסוגים השונים של ביטויי הפרעת ocd?

רפי מחקרית וגם מנסיוני המקצועי, היפנוזה היא אכן כלי טיפולי יעיל ביותר, למגוון רחב מאד של מצוקות ריגשיות ונפשיות ובכללן גם ל-OCD (הפרעה טורדנית-כפייתית), במגוון הסוגים של ההפרעה.

17/04/2014 | 21:48 | מאת: אבי

האם רצוי לשנן סוגסטיות "שליליות" - הכוונה לסוגסטיות בהם המילה "לא" או מילים אחרות של שלילה מופיעות. דוגמאות: "אני לא שם לב כשמסתכלים עליי", "אני לא מפחד מגבהים".

אבי ממש לא. ככלל עדיף שהסוגסטיות תהיינה מנוסחות באופן חיובי. כגון (על פי הדוגמאות שהבאת..): "אני נהנה כשמסתכלים עלי ומסוגל להפיק מכך תועלת רבה.." "אני נהנה מהיתרונות של תחושת גבהים.." ועוד..

19/03/2014 | 21:38 | מאת: טל לוי

הורדתי את האפליקציה Conquering fear של Max Kirsten והאפליקציה באנגלית והיו מילים שלא הבנתי וחוץ מזה אני מאוד פחדנית ופוחדת מאיבוד שליטה כך שאפילו שנרגעתי והגוף היה קצת כבד והייתי קצת מסוחררת הייתי חייבת לשנייה לצאת מזה ולבדוק שהכול בשליטה. כשהוא אמר לסגור את העיניים סגרתי אבל לא דימיינתי חצי ממה שהוא אמר לדמיין והייתי חצי זמן עם עיניים פקוחות וחצי זמן עם סגורות. בגלל שכמו שכבר אמרתי אני פחדנית, בסוף הבערך 20 דקות האלה נכנסתי לחרדה והתחלתי לדמיין (רוב הסיכויים שזו תוצאה של הפחד) עייפות, סחרחורת והרגשת חרדה. אני רק רוצה לדעת אם אין שום תופעות לוואי ואם אי אפשר להתקע במצב של היפנוט ואם עשיתי משהו לא נכון בתהליך. בנוסף המשפחה הפריעה ברקע לפעמים, זה יכול לשנות את נושא ההיפנוט או משהו? אני פוחדת שאולי עשיתי נזק כלשהו אם זה אפשרי. אני דיי דואגת בכל מה שקשור לזה ואני מאוד מקווה שתתייחסו לשאלות שלי.

טל ברוח תגובתי לשאלתה של אריקה, הסמוכה לשאלתך.. אפשר להסתייע באפליקציות וטכניקות שונות ל"היפנוזה עצמית" וכד'. אלא שמניסיוני וניסיונם של אחרים שימוש אישי ועצמי, שאינו מבוקר ומונחה מקצועית, על ידי בעל רישיון לטיפול בהיפנוזה (פסיכולוג או רופא)עלול להזיק לא פחות ממה שהוא מועיל. במקרים פחות בעייתיים, הניסיונות העצמיים ללא הכוונה מקצועית "רק" נכשלים ועלולים לפגם במוטיבציה הגלויה והסמויה להיעזר בטכניקות יעילות אילו. לכן ולמרות שאי אפשר "להיתקע" במצב היפנוטי, מומלץ מאד לקיים ולו מספר פגישות אישיות או קבוצתיות (סדנאות),עם פסיכולוג או רופא בעל רישיון והוא כבר יידע כיצד להנחותך לתפעול נכון ויעיל של הטכניקות המתאימות לך ל"היפנוזה עצמית" וכד'.

17/03/2014 | 21:28 | מאת: אריקה

שלום, אני גרה בחו"ל עם משפחתי כבר קרוב ל20 שנה. דוברת אנגלית טובה מאוד, מה שלא מונע ממני להרגיש חסומה ומוגבלת כשאני צריכה לדבר, לכתוב או לקרוא. כל הצעת עבודה שאני מקבלת (למשל), גם אם אני מסכימה בתחילה, אחרי שאני נצבת מול האתר/החומר ורואה את עומס המלל ואת החומר הרב שאני אמורה לקרוא, להבין, לעבד, למיין ולזכור וכו', והכל בשפה האנגלית, אני הופכת משותקת וחסרת בטחון לחלוטין. ממש אבודה בחלל :-). וגם אם והיה ושרדתי את המהלך הראשון ואני אמורה לעבור לשלב הבא של התנהלות ותקשורת מול אנשים, רק המחשבה על כך מעבירה בי חלחלה עמוקה, שמן הסתם אדבר עם טעויות והאימיילים לא ייכתבו בצורה מקצועית מספיק, אך בעיקר, בלאק אאוט "מוחי" בו אין לי מושג איך להגיב ו"לתת את הסחורה". בקיצור, דרישות והצעות עבודה שבעברית הייתי יכולה לממש ולשחות בהן בחופשיות ואפילו להצליח, כאן מחסום השפה חונק ומטביע אותי סופית. האם יש לך רעיונות לטיפול עצמי איך להשתחרר ממעגל הקסם הזה? תודה רבה!

אריקה יש מגוון אדיר של ספרים מקצועיים לטיפול עצמי ואפילו היפנוזה עצמית וכד. אלא שמנסיוני, כדי לתת לזה סיכוי ממשי, מומלץ מאד שתיפני ולו למספר פגישות טיפוליות, עם פסיכולוג המורשה גם לטיפול בהיפנוזה. המסגרת הטיפולית עשויה ואמורה להעלות אותך על מסלול ראוי ונכון של טיפול עצמי. אחרי הכל, רבים ואני ביניהם, דוגלים בעיקרון שכל היפנוזה, היא בסופו של דבר היפנוזה עצמית.

03/03/2014 | 11:49 | מאת: לילי

במה יכול לעזור היפנוזה להפרעה קונברסיבית?

לילי שאלתך כללית מידי. כללית ומנסיוני, היפנוזה היא אחד הכלים היעילים לטיפול בקונברסיה. ככלי טיפולי בידי הפסיכולוג המתאים והמיומן, היא עשויה לתרום הן בזיהוי והבנה של הגורמים לקונברסיה (המרה של קושי ריגשי-נפשי, לסימפטום פיזי או התנהגותי) והן בהשפעה ישירה על ביטול הסימפטומים.

07/12/2013 | 03:07 | מאת: יקי

שלום וברכה אני בן 25 ואני נמצא בטיפול כבר שנה וחצי.. בכל משך הטיפול היו לי ספקות מלכתחילה לגבי הטיפול.. אני נמצא אצל פסיכולוג שמטפל בשיטה פסיכו דינמית.. ביום רביעי האחרון נפרדנו, החלטנו על פרידה.. הגיעו מים עד נפש.. כל פעם היו לי ספקות לגבי המשך הטיפול והייתי מעלה אותן בפגישות אני באתי מרקע לא בריא.. אמי התמכרה לסמים כשהייתי קטן ואבי עזב את הבית והקים משפחה אחרת.. גדלנו אצל הדודים.. במשך כל הילדות היה קשר נורא סבוך עם ההורים, במיוחד עם אימא שלא הייתה בריאה בנפשה והייתה גם מתעללת בי נפשית (קללות, מריבות.. בסוף היא התאבדה לפניי כ3 חודשים) אני פניתי לפסיכולוג אז לפני כשנה וחצי בגלל שהייתי די בדיכאון ומדוכדך.. לא הייתה מטרה מסוימת לטיפול ופשוט "זרמנו".. בעיקר היינו "חופרים" על הילדות ובטיפול לא היו שיעורי בית וכאלה.. כל פעם הייתי מתעצבן על המטפל ומוציא עליו את התסכולים שלי שאני מרגיש "לא ממומש" ואני מאשים אותו בזה שהוא לא עוזר לי.. אני מרגיש שבתמורה לכסף שאני משלם אני צריך לקבל יותר.. המטפל תמיד היה אומר שאני כועס בגלל שאני "פוחד להתקרב" ו"פוחד לסמוך".. עכשיו איפה שהוא הוא צודק כי באמת בעבר לא כל כך סמכתי על אנשים משהייתי קטן ובגלל שלא גדלתי בסביבה בריאה.. אך אני חושב שלפעמים הוא משתמש בזה גם בתור מניפולציה להשאיר אותי ופשוט "משחק על זה" בתור קלף.. ואני לא כל כך סומך עליו וחושד.. אולי הוא רוצה את הכסף שלי בכל זאת.. לכן אינני יודע האם הוא אמיתי\אובייקטיבי, ולא פעם הבעתי בפניו שאני רוצה לעזוב את הטיפול ואולי לחפש מטפל אחר וטיפול שיותר מתאים לי ושיקדם אותי.. לפני הטיפול אני למדתי כשנתיים והשלמתי את כל הבגרויות שלי שלא עשיתי בתיכון.. ואז היה מין שלב תקיעה כזה שלא ידעתי מה לעשות.. מה ללמוד.. לאן להמשיך.. פסיכומטרי\אוניברסיטה וכאלה.. תמיד אני חושב לעצמי "אולי אני יכול למצוא מטפל יותר טוב, מטפל יותר כריזמטי, שיסחוף אותי אחריו, שאני אתקדם יותר" כרגע אני לא כ"כ מתפקד.. אני לא עובד כבר מספר חודשים.. מחליף עבודות בתדירות גבוהה.. קשה לי להישאר במקום עבודה אחד.. אני עובד בכל מיני בתי קפה ועבודות מזדמנות.. לא סיימתי שירות צבאי מלא גם בגלל קשיי הסתגלות וקשיים נפשיים.. ובכללי היה לי קשה כל החיים להסתדר ולהסתגל למסגרות.. ואת כל זה אני אומר לו ובגלל שאני בטיפול די הרבה זמן ועדיין מרגיש רע זה נורא מעצבן אותי ומתסכל אותי.. יש לציין שכבר שנה אני מחזיק זוגיות.. מה שלא היה לי לפני זה ולא הצלחתי לפתח מערכות יחסים אינטימיות עם בנות זוג בגלל שהייתי אטום ו"לא סומך על אנשים", ופשוט יצא שהיו לי רק סטוצים והייתי מנפנף נורא מהר מערכות יחסים.. בזוגיות הזאת היא זוגיות בריאה שאני נפתח שם ומרגיש טוב ואמיתי ופתוח ואני חושב שדווקא כאן הטיפול כן עזר להתמודד עם חרדת הנטישה שהייתה לי מהילדות.. אולי עדיין קיימת.. בטיפול גם הייתי מרגיש די "חנוק", לא ממומש, כל דבר הייתי משליך על המטפל וויתרתי גם על הרבה חלומות שלי שרציתי לטוס קצת לטייל והאמת לא עשיתי דברים בשביל עצמי.. אולי תליתי יותר מדיי תקוות במטפל אך עדיין הייתה ההרגשה שהוא לא כ"כ מקדם אותי ושמגיע לי יותר.. אמרתי לו שה"הברגה" ביננו לא מתאימה, זה כמו להבריג בורג 16 לחור של 8 אינץ'.. מנסים בכוח ולא מצליח.. הוא אמר שכדאי לנסות להבין את ה"התאמה" או חוסר ההתאמה הזה.. ואמרתי לו שעם הבנות לא קונים במכולת.. והוא אמר לי שבלי הבנות בטח ובטח שלא קונים במכולת.. ומעצבן אותי גם שכל דבר הוא רוצה ש"נבין ביחד" ו"נברר".. כי לפעמים נראה לי שאנחנו חופרים וחופרים ולא יוצא שום דבר ואני ממשיך להיות מתוסכל ומחוסר עבודה ולא ממומש.. ככה צריך להרגיש בטיפול? הוא גם אמר לי שהוא חושב שאני בתחרות איתו ..למרות שאני לא כל כך חשבתי ככה.. אני רק רציתי מטפל שיבין אותי ויביא אותי להצלחה, אולי הוא בעצמו חשב זאת ו"השליך" את זה עליי? אמרתי לו את זה בפגישה אבל כל אחד כמובן משליך אחד על השני וזה מעגל שלא מסתיים. הוא גם לא מספר עליו כלום וזה ממש מעצבן, הוא ממש "בונקר", אני יודע שהוא לא צריך לחשוף את זהותו כ"כ אבל כל דבר שאני שואל הוא מעביר אליי ומשאיר אותי עם שאלות פתוחות וזה נורא מעצבן ומייאש אותי ואין כל כך זרימה.. :\ אני מרגיש שאני חסר תקווה בטיפול הזה וזה לא טוב לי.. מרגיש "קצר נשימה", מוגבל.. שאני תחת מישהו.. משול אליו.. האם כדאי להישאר בטיפול ולתת לזה צ'אנס? האם דווקא ב"נקודת שבירה" הזאת כדאי לחזור ולהמשיך לעבוד על היחסים.. או לוותר ולמצוא שיטה או מטפל אחר? אם כן, איזו שיטה כדאי, ואיך לבחור מטפל? אם בכלל? כרגע כמה ימים אחרי שעזבתי אותו אני מרגיש קצת מפוחד שאין לי "עמוד תווך" וזה מפחיד אני מפחד לצאת מאיזון.. המטפל שלי אמר לי שאם אני רוצה להחליף טיפול אני תמיד יכול וששום דבר לא מונע ממני את זה אך אם אני אחליף טיפול, אני אגיע לאותה נקודה עם המטפל הבא ושם אתקע, לא משנה למי אני אלך, אז כדאי לעבוד על זה כבר עכשיו בטיפול הנ"ל עם המטפל הנ"ל.. איך אדע מתי לוותר? איך אדע מתי הצעד נעשה בחיפזון או ביישוב דעת מלא? אשמח לעזרה! תודה מראש ! יש לציין שגם באותו היום שנפרדנו חלמתי עליו חלום שבחיים לא חלמתי החלום הולך כך בחלום אני נפגש איתו אבל הפעם בתוך ביתו ולא בקליניקה, יושבים בספה חצי עגולה, דודה שלי שגידלה אותי איתי וגם בעלה.. למטפל יש 3 בנות (בחלום) ואני רואה אותן אחת אחרי השנייה (כמו במסלול דוגמנות) הראשונה היא דתייה אני לא זוכר אם היה כיסוי ראש.. לובשת גם חצאית בצבע תכלת ונראית מאופרת ויפה.. האחרות לא כ"כ זוכר איך נראות (רק זוכר שנראות לא דתיות בלי כיסוי ראש) זוכר שהפגישה הייתה חברית כזאת ולא מטפל - מטופל בחלום אני זוכר גם שבעלה של דודה שלי והמטפל שלי התווכחו על כך שיש ילדים במדינה עם נכות נפשית קלה כל שהיא והאם כדאי להכיר בהם כנכים רשמית במדינה או משהו בסגנון..זוכר שהיה על זה ויכוח עוד אני זוכר שבאמצע הפגישה אשתו ניקתה את הבית והוא קם ועזר לה ואז הוא הבריש איזו גיגית עם מברשת..ניקה אותה ובמיוחד הבריש לה את הפינות (גיגית בצורת מלבן) והקפיד על ההברשה בפינות.. עוד זוכר שאשתו גם הייתה דתייה עם כיסוי ראש (גם במציאות היא ככה) אבל לא ראיתי את הפנים שלה היא הייתה עסוקה בניקיון הבית.. יש לציין שתמיד במהלך הטיפול גם הייתי שואל אותו שוב ושוב אם הוא שומר שבת או לא והוא לא ענה לי.. תמיד היה מעביר את הנושא אליי.. לא היה מספר לי עליו כלום! אשמח לעזרה!

יקי נא ראה תשובתי המפורטת לך, בפורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדות המנוהל גם כן על ידי ואף שם פרסמת שאלתך.

22/11/2013 | 21:24 | מאת: אני

שלום, לפני שנתיים התחילה לי תחושה של בחילה, שהלכה והתגברה, והפכה גם לחרדות, המון בדיקות רופאים תהליך שהתגלגל והתפתח והתעצם עד היום. אני לא יודע מה התחיל את הבחילות ומה גרם לזה, האם יש אפשרות דרך היפנוזה לראות מה האירוע שגרם לתחילת התופעה? תודה רבה !

אני נא ראה תשובתי לך בפורום "התמודדות עם מצבי מתח, לחץ וחרדה..

01/12/2013 | 16:27 | מאת: אני

יום טוב , במהלך ה 5 שנים האחרונות אני לומד על שפת גוף ותווי פנים (אני לומד באנגלית אז סליחה מראש אם יש לי שגיאות כתיב ) . והדבר היחיד שאני מתקשה איתו על הבסיס ההבנתי הוא האם הידע התת מודעי של שפת גוף הוא דבר שקיים מלידה או הוא דבר שנלמד מניסיון, מה שאני מנסה לשאול באופן פרקטי, האם תינוק בין יומיים מבין באופן תת מודעי כזה או אחר את הסובב אותו מבחינת שפת גוף ותווי פנים. והאם כאשר אני אחייך לתינוק הוא יחייך כי הוא מעתיק את מה שהוא רואה או אולי הוא באמת שמח כי התת מודע מעביר מסר למודע (שהתינוק כמובן לא יכול לפענח אותו עקב גילו הצעיר ) וגורם לו לחייך גם כן.

גיל Gil למרות שהפורום מיועד לסיוע קליני/מעשי ולאו דוקא אקדמי/תיאורטי, אנסה להתייחס לשאלתך. על פי הבנתי שלי, התת מודע מושפע אמנם מתשתית מבנית מולדת, אך חלק ניכר מתכניו נרכש בתהליכי למידה, התניה והפנמה. התשובה לשאלתך בהמשך באש קופר לתינוק בן היומיים ממחישה לדעתי את עמדתי. יכולתו של התינוק ל-Face recognition אכן יצוקה בו נוירולוגית, אך הזיהוי הספציפי מותנה בחשיפה לפרצופים השונים והמשמעותיים שהוא רואה בסביבתו. השילוב יוצר כנראה לימיןפם את מה שנוכל אולי לזהות כעמדה רגשית לפרצופים מסוימים בעתיד כפועל יוצא מהתניות לפרצופים השונים שראה וחווה והתחושה שהתפתחה בו כלפיהם. כלומר, היכולת מולדת. התכנים נלמדים/נרכשים.

05/10/2013 | 16:24 | מאת: אקי

מילןלית מסודרת להסביר אותה אבל ברור לי שזה בהחלט מציאות. אבקש להבין מה הכלים להתיחסות מבחינה מקצועית. אנחנו עובדים עם מנהל שעובד בשיטה של פגישות אישיות. בשנים האחרונות הוא פיתח מעין סגנון של ארוח של יין ואלכהול וכו. בחדרו. הוא קר רוח לכאורה שתלטן פסיבי אגרסיבי. מאוד מנומס. עם הזמן הבנו שיש כאן בעיה סמויה. שהוא מנסה להכניס אנשים לתחביב השתיה שלו על בסיס יוםיומי. מה שהבנתי שזה כביכול דרך להצדקת ההתמכרות לא? כולל גינוני סטייל שויסקי כוסות וכו. הבעיה היא שאנשים מסוימים פתאום מוזמנים בתדירות גבוהה לפגישות עבודה ארוכות. ואחרי זה הם פשוט נהיים חולים. עם עיפות מיגרנות חולשה. יש אנשים שבלי לדבר ממש עושים הכל לא לבוא לפגישות. זה נראה שממש יש לוח תכנון שאחת העובדות הגדירה יצור חסר חיים ערפד אנושי. זה מצחיק אבל זו המציאות. כאיל ניזון מהאנרגיה של הקורבנות. באמצעות תהליך השתיה המשותפת הגבולות מוסרים . נאמר שערפד זה מטאפורה אבל זה לא יתכן שכל האנשים מרגישים אותו דבר. אם זה מכור רגיל אף אדם ביוםיום לא מתקרב אבל כאן זה במסגרת מקצועית. עטופה בצלופן. אבל בלי להגדיר מושגים אנרגיה וכו. העובדות שאנשים יוצאים בלי אנרגיה מהפגישות. זה פשוט מפחיד וכל כמה זמן נהיים ממש חולים בהתאמה. האם מוכרת תופעה כזו!? אני מרגיש אותו דבר. יש איזה הסבר לכך? זה לא פחות מערפדות מטאפורית אבל זה קורה.  בנוסף אשתו מתאשפזת כל הזמן ולא מוצאים לה שום בעיה . האם תופעה כזו מוכרת לכם באיזה מסגרת הבנתית ?

אקי התופעה שאת מתארת לא מוכרת לי ואף נשמעת לי הזויה. הייתי ממליץ שתפני ולו לפגישת ייעוץ עם פסיכולוג קליני מתאים כדי לדון באופן חופשי ומלא על נסיבות ההתרחשויות שאת מתארת והדרך הטובה כדי להתמודד איתן.

11/09/2013 | 18:58 | מאת: שגיא

האם טיפול בהיפנוזה יכול לסייע במקרה של מיסופוניה?

שגיא סליחה על העיכוב בתגובתי, בשל החגים העכשוויים, המסתיימים היום. אין לי נסיון מיוחד עם תסמונת המיסופוניה (רגישות יתר אובססיבית (?) לרעשים מסויימים). אך להערכתי ומיטב נסיוני עם מקרים אוססיביים רבים אחרים, יש לקוות ולהניח בהסתברות די טובה שהטיפול בהיפנוזה עשוי בהחלט לסייע בהקלה , אם לא פתרון הבעיה.

16/07/2013 | 18:07 | מאת: חדווה

אנסה להעלות שוב את ההודעה..לא הצלחתי מקודם. בתי המתבגרת הוטרדה מינית על ידי חבר לעבודה. היא סיפרה לי על כך ומיד שלחנו אותה לטיפול אצל פסיכולוגית קלינית מוסמכת. אותה פסיכולוגית אמרה לנו שהתגובות הקיצוניות שלה לאירוע יכולות להעיד על טראומה מהילדות שהיא לא זוכרת. מאחר ולא אני ולא בעלי זוכרים משהו חריג כזה, הדבר מדיר שינה וגורם לנו לחרדה גדולה. הפסיכולוגית הציעה היפנוזה או שחזור גלגולים לצורך בירור. היא לא מורשית לבצע את התהליכים האלו כלל. מה דעתך? אנחנו חוששים מכל התהליכים האלו.

17/07/2013 | 11:43 | מאת: ד"ר עמיר לאור

שלום רב איני מאמין בשחזור גלגולים וגם האגודה הישראלית להיפנוזה נתנה את דעתה בעניין זה. לגבי שחזור חוויה דרך היפנוזה, במידה והחוויה לא ארעה אך ניתנה לנערה סיבה להאמין שקרה משהו בעבר ייתכן והיא "תמציא" חוויה תחת מצב היפנוטי ותאמין בה למרות שמעולם לא ארעה. זהו נושא שיש לנקוט בו בזהירות. רק לחוקר מורשה לחקירה תחת היפנוזה יש היתר לחקירה שיכולה להוות עדות בבית משפט. פנה לאגודה הישראלית להיפנוזה להכוונה. בברכה ד"ר עמיר לאור

15/07/2013 | 22:07 | מאת: שוקי

שלום אני בן 50 ומאז ילדות נרתעתי מלנסות לאכול מאכלים שונים ופסלתי אותם על הסף. מדובר בעיקר בתבשילים שונים ומשונים ובאוכל מגוון מחוץ לבית או אצל אנשים זרים.נסיון לאכול מאכלים אלא בעל כורחי נדחה עי הגוף בהרגשת גועל.כיום זה מגביל אותי באופן אישי ובעיקר חברתי.בזמנו עשיתי טפול התנהגותי וזה לא ממש עזר.האם כדאי לנסות הפנוזה? תודה שוקי

17/07/2013 | 11:45 | מאת: ד"ר עמיר לאור

שלום רב ניתן כמובן לנסות, במקרים מסוימים יש הצלחות בתחום. בברכה ד"ר עמיר לאור

14/07/2013 | 15:50 | מאת: אני

האם ניתן דרך היפנוזה לדעת יעוד בחיים מבחינה תעסוקתית?הכוונה למצוא במה האדם צריך לעבוד או לעסוק?

17/07/2013 | 11:38 | מאת: ד"ר עמיר לאור

שלום רב איני מכיר שימוש כזה להיפנוזה כיוון שמה שאת/ה רוצה הוא לחזות את העתיד. העתיד נקבע גם לפי רצונותינו ושאיפותינו כך שיצירת עתיד דמיוני דרך היפנוזה יכולה לחזק את שאיפותינו לבחור בדרך מסוימת. בברכה ד"ר עמיר לאור

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 18