התלבטות לגבי הוצאת בלוטת תריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

15/12/2011 | 07:14 | מאת: אורית

יש לי גוייטר מוגדל, תהליך שנמשך כ-9 שנים. אחת לשנה-שנתיים אני עושה FNA. עד עכשיו הכל שפיר. בתקופה האחרונה זה מתחיל להציק לי. הלכתי לאאג והוא ממליץ על ניתוח להוצאה מלאה של הבלוטה. שתי האונות מוגדלות ויש התחלת הצרה של קנה הנשימה (אם כי בינתיים זה לא מפריע לנשימה). לדבריו, אפשר לדחות את הקץ אבל בסופו של דבר אצטרך להוציא ועדיף עכשיו כשאני צעירה יחסית. מה שמפחיד אותי הוא שמעכשיו אצטרך לקחת תרופה לכל החיים וכל נושא איזון הבלוטה. אני מאוד מהססת אם לעבור ניתוח עכשיו או לדחות כמה שאפשר. איך זה ללא בלוטה? האם זה משפיע על הבריאות? כמה קל או קשה לאזן אותה?

שלום אורית בעקרון קל למדי לאזן את עניין כריתת בלוטת התריס אבל כמובן שזה כרוך בטיפול חלופי לכל החיים, עם החסרונות של טיפול כרוני. לא אמורה להיות כל השפעה בריאותית כל עוד מקפידים על נטילת התרופה ועל מעקב מעבדתי. מאידך, אני מניחה שאם ההמלצה היא לכרות את הבלוטה, הרי שיש לכך הצדקה כפי שפרטת. גם הניתוח הוא יחסית ניתוח קל וההחלמה מהירה מאד.

18/12/2011 | 08:15 | מאת: אורית

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת