גידול המפריש יתר פרולקטין

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

19/12/2011 | 15:47 | מאת: ניב

מה הסיכונים בניתוח להוצאת גידול המפריש יתר פרולקטין ? האם מהוצע דרך האף ?

ניב שלום במרבית המקרים הניתוח לכריתת מיקרואדנומה מפרישת פרולקטין (כאשר אכן יש צורך בניתוח ולא ניתן להסתפק בטיפול תרופתי שעוזר בחלק המכריע של המקרים) מתבצע דרך האף בגישה טרנסספנואידלית והוא בעל סיכונים מינימליים. ממליצה להתייעץ בעניין בפורום לניתוחי היפופיזה. ישנם סיכונים מקומיים וישנו סיכון מאד קטן ולרוב הפיך לפגיעה בצירי היפופיזה אחרים, כלומר בהפרשת הורמונים אחרים שמופרשים מההיפופיזה, למשל בהורמון הצמא ADH ואחרים.בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת