שלום לך ולכולם בפורום,

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

19/12/2011 | 18:37 | מאת: אירנה

בת 46,סובלת מתת פעילות כבר 5 שנים.הייתי מטופלת באלטרוקסין,היום באאוטירוקס 100 מקג"ר ליום. אני קצת מבוהלת מדברים שקראתי היום בנושא תת פעילות בלוטת התריס ועל הנזק שגורמות התרופות המטפלות בנושא. דברו שם על כך שהטיפול בתת פעילות גורם לבריחת סידן וסכנה לאוסטיופורוזיס,על מחסור באבץ,ויטמין D,ברזל,כל משפחת ויטמים B,ועוד דברים מבהילים כהנה וכהנה. הכצעקתה? אנא ממכם,הרגיעו אותי כך שאדע מה עלי לעשות כדי למנוע תחלואים אלה.

שלום אירנה אין לי מושג מה ואיפה קראת, אבל יתר פעילות היא הגורמת בד"כ לאוסטאופורוזיס ולא תת פעילות. בעקרון, תת פעילות בלוטת תריס מאוזנת לא אמורה לגרום נזק. כאשר היא לא מטופלת היא בהחלט עלולה לגרום לתת ספיגה של ויטמינים ומינרלים וזה בעקיפין עלול לגרום לאוסטאופורוזיס (בעיקר חסר ויטמין D)

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת