tsh מאוד גבוה!!!

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

20/12/2011 | 08:42 | מאת: שירי

שלום רב! אני 4 וחצי חודשים אחרי לידה ומעולם לא סבלתי מבעייה כלשהי בבלוטת התריס. אלו תוצאות בדיקות הדם שלי : tsh- 87 t4-8.10 t3-2.7 נאמר לי על ידי רופאת השפחה שלי שאני סובלת מתת פעילות ועלי לקחת יוריתוקס 100 למשך חודש. יש לי מספר שאלות: 1. האם תת הפעילות יכולה להגרם בעקבות הלידה? ובגלל הרמה המאוד גבוהה של ה tsh עלי לראות דחוף אנדוקרינולוג? 2. האם זה כרוני? 3. האם תת פעילות יכולה לגרום לנפיחות בבלוטה? מתנצלת על אורך השאלות אבל אני מאוד לחוצה!!! תודה וחג שמח!

שירי שלום רב לעיתים אחרי לידה מתפתחת תת פעילות חולפת ע"ר דלקתי (שחולפת מעצמה) וכדאי לבדוק שזה לא המצב כאן, אם כי לרוב לא מגיעים ל TSH כה גבוה. תת פעילות שלא קשורה להריון וללידה היא בד"כ מצב כרוני המחייב טיפול תרופתי. בכל אחד מהמקרים תתכן הגדלה של בלוטת התריס וזה לא ממצא מדאיג אם כי מומלץ גם לבצע US בהזדמנות. אין דחיפות להגיע לאנדוקרינולוג, מרבית רופאי המשפחה יודעים להתמודד עם העניין. חג שמח ובריאות שלמה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת