פרדניזון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

21/12/2011 | 17:12 | מאת: רוני

כיצד נוטלים את התרופה? האם בשעת בוקר? לאחר ארוחה? האם מותר עם מאכלי חלב?

שלום רב תלוי מה הסיבה לנטילתה. בגדול נוטלים אותה פעם ביום בבוקר עם האוכל, אך ישנם מקרים שהוראות הנטילה שונות

22/12/2011 | 06:52 | מאת: רוני

מקבל 5 מ"ג תקופה ארוכה בטיפול בדלקת כרונית בכבד מבין שיש בעיתיות של מינון נמוך שעלול לדכא את הייצור העצמי של הקורטיזון בגוף ולהעמיד אותי בפני סמטומים של אדיסון לדבריך כדאי ליטול את הפרדניזון בבוקר- באיזה שעה? עם /לאחר ארוחה - האם מותר ליטול עם דברי חלב ? תודה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת