תת פעילות בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

24/12/2011 | 18:24 | מאת: ענת

שלום רב, לפני כשנה וחצי ערך ה-TSH שלי היה גבולי 4.3) והרופאה אמרה לא לטפל, עכשיו קבלתי תוצאות בדיקת דם, עם TSH=7.82 וT4 בטווח. אני בת 28, רווקה ולא מתכננת להרות בקרוב. מבחינה קלינית יש לי עייפות, נשירת שיער, עודף משקל ושינויים במצבי הרוח אבל אלו תופעות של הרבה הרבה שנים. הרופאת משפחה נתנה לי מינון של 50 מ"ג 3 פעמים בשבוע- יורטרקס. הבנתי שזהו ערך גבולי וכל עוד אינני רוצה להרות, אין חובה לטפל. אני מאוד פוחדת מהתופעות לואי של התרופה ובמיוחד מהנשירת שיער. האם זה נכון שמכאו הערך יכול רק לעלות? האם היית ממליצה על מינון זה ועל תרופה זו? תודה מקרב לב,

שלום ענת כל עוד אינך מתכוונת להרות ואת מרגישה טוב יחסית, אין חובה לטפל. מצד שני, הטיפול יכול לשפר את הרגשתך. אפשרות אחרת היא לנסות כרגע טיפול ברפואה משלימה ללא יוטירוקס. במידה ואת מתחילה יוטירוקס, הייתי מנסה מינון מעט גבוה יותר, למשל חמש פעמים בשבוע 50 מיק"ג. בהצלחה

25/12/2011 | 23:04 | מאת: ענת

איזה אופציות ברפואה משלימה היית ממליצה? הרופאת משפחה אמרה לי שזה יעזור לי לרדת במשקל ובעניין נשירת השיער, האם גם בעינייך? לגבי נטילת הכדור, אם מדובר ב-3 ימים בשבוע, האם מדובר על יום כן, יום לא? או ימים עוקבים? האם מינון נמוך כמו שהרופאת משפחה נתנה לי יכול להזיק? מודה לך מקרב לב, את עושה עבודת קודש!

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת