חישוב טסטוסטרון חופשי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

25/12/2011 | 20:07 | מאת: דן

שלום בן 27 כמה שאלות ברשותך 1.איך אני מחשב טסטוסטרון חופשי(לא טוטאל) אם ברשותי ערכי: TESTOSTERONE- TOTAL FREE ANDROGEN INDEX SHBG ומה טווח הנורמה? 2. בבדיקת דם מ2007 היה לי ערכי dhea sulphate בערך 5 μmol/L ב-2010 היה לי μmol/L 6.51 כעת בדיוק שנה אחרי יש לי μmol/L 10.20 מה פירוש הקפיצה המשמעותית במהלך שנה שלמה? ממה זה יכול להיגרם? 3. בבדיקות דם אני רואה שלעיתים טווחי ערכי הנורמה של הבדיקות משתנים בצורה די משמעותית בטווח של מספר שנים למשל ב-2007 הערך של 5 עבור DHEA-S היה מתחת לנורמה, בעוד שעבור ערכי הנורמה של 2010 זה היה אמור להיות בגדר הנורמה. תודה

שלום דן 1. טסטוסטרון חופשי מבוצע ומחושב במעבדה והנורמה משתנה ממעבדה אחת לאחרת. 2. לא הבנתי את הערכים שכתבת ולא ידועים לי ערכי הנורמה בקופה שלך 3. ערכי הנורמה משתנים מעת לעת הן בעקבות הנחיות שונות שיוצאות מאיגודים רפואיים והן בהתאם לבדיקה המבוצעת במעבדה.

26/12/2011 | 12:46 | מאת: דן

בבדיקת דם מ2007 היה לי ערכי dhea sulphate בערך mol/L 5 ב-2010 היה לי mol/L 6.51 כעת בדיוק שנה אחרי יש לי mol/L 10.20 מה פירוש הקפיצה המשמעותית במהלך שנה שלמה? ממה זה יכול להיגרם? תודה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת