רמת פרולקטין גבוהה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

28/12/2011 | 16:09 | מאת: יעל

ד"ר ברק שלום, שמי יעל ואני עוברת טיפולי פוריות. המחזור שלי לא סדיר. אני סובלת מדיכאון ונמצאת במעקב אצל פסיכיאטרית. אני לוקחת באופן קבוע תרופות לטיפול בדיכאון: למיקטל וריספונד. התקשרתי למרכז הטרטולוגי כדי לברר על האם אפשר לקחת את התרופות הנ"ל במהלך נסיונות להרות. נאמר לי שריספונד עלול לגרום לרמות גבוהות של פרולקטין ורמות גבוהות של פרולקטין עלול להשפיע על הכניסה להריון. לאחר התייעצות מול הרופאה שלי היא הורידה לי את המינון של הריספונד, אולם בחצי שנה האחרונה הפרולקטין שלי רק עולה: ביולי היה רמת הפרולקטין 817, באוקטובר 1150 ובדצמבר הגיע ל- 1500. האם יש בדיקה שאפשר לבצע כדי לבדוק מה הסיבה לעלייה ברמת הפרולקטין? אודה לתשובתך יעל

שלום יעל הסיבה ההגיונית ביותר לעליית הפרולקטין היא הטיפול התרופתי הפסיכיאטרי כפי שציינת. כ"כ יש תמיד לבצע הדמיה של המוח על מנת לשלול גידול שפיר קטן (מיקרואדנומה) שמפריש פרולקטין. אני ממליצה לך לפנות לאנדוקרינולוג. בהצלחה בטיפולים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת