מה ההבדל בין אלטרוקסין הישן לאטירוקס?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

28/12/2011 | 18:16 | מאת: מיכל

אני מטופלת קרוב ל17 שנה באלטרוקסין בשל תת פעילות של הבלוטה, אשר הפסיקה כמעט לגמרי לתפקד. לקח לי הרבה זמן להסתגל לאלטרוקסין החדש, אך לא ממש הסתגלתי. מיחושים בבטן, צרידות, בחילות בבוקר, ועוד סמפטומים שעדיין לא מצאתי להם הגדרה. התחלתי בהמלצת הרופא באטירוקס, עם חשש כבד, תחושה של שפן ניסיונות! מה ההבדל בין האטירקס לאלטרוקסין הישן(במרכיבים), ומהם תופעות הלוואי המדווחות מהשימוש באטירוקס. האם האטירוקס הוא הכדור החלופי בארופה ובעולם בכלל לאלטרוקסין הישן, מה נוטלים שם? אשמח לתשובתך.

מיכל שלום ההבדל בין הכדורים הוא בחומרים הלא פעילים והיוטירוקס נפוץ בעולם כולו במדינות רבות ושונות. כמו לכל תרופה עלולות להופיע תופעות לוואי בשכיחות קטנה. כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת