פיענוח אולטרסאונד דחוףףףף

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

28/12/2011 | 21:58 | מאת: תמר

שלום זה התוצאות של האולטרסאונד, מה זה אומר אשמח עם תעזרו לי בפיענוח תודה ולילה טוב אונה ימנית: רוחב 30*30 מ''מ אורך 62 מ''מ המרקם היפואקוגני בלתי הומוגני עם קשרים עד גודל 26 מ''מ שחלקם מתמזגים בינהם דחיקה של כלי הדם ימינה איסטמוס מעובה עד 13 מ''מ בלתי הומוגני קיים לחץ על קנה הנשימה. אונה שמאלית: רוחב 28*34 אורך 55 מ''מ המרקם היפואקוגני נודולרי קשרים איזואקוגנים והיפר אקוגנים עד 19 מ''מ המתמזגים בינהם . דחיקה של כלי דם שמאלה. בלוטות הרוק סובמנדיבולריות תקינות. בשרשרת ג'וגלרית דו צדדי הודגמו בלוטות לימפה עד 23 מ''מ בעלות קורטקס מעובה.

תמר שלום מדובר בבלוטת תריס מאד מוגדלת שלוחצת גם על קנה הנשימה ומלאה בקשרים גדולים. במידה ובוצעה בדיקה קודמת מומלץ להשוות בין הבדיקות. במידה ולא, יש לבצע דיקור אבחנתי של הקשרים הגדולים ו/או החשודים ואולי גם של בלוטות לימפה מוגדלות על מנת לשלול תהליך גידולי, ולשקול ניתוח לכריתת הבלוטה. בהצלחה

29/12/2011 | 01:36 | מאת: תמר

היי ד''ר קודם כל תודה רבה לך על תשובתך המהירה. יש לי אולטרסאונד קודם שעשיתי לפני עשרה חודשים והתשובה היא: אונה ימנית: רוחב25*29 אורך 60מ''מ המרקם היפואקוגני בלתי הומוגני דיפוזי. איסטמוס מעובה עד 10מ''מ אונה שמאלית: רוחב 26*27 אורך 56מ''מ המרקם בלתי הומוגני דיפוזי. בשרשרת ג'וגולרית דו צדדי הודגמו בלוטות ליפה בעלות קורטקס מעט מעובה בגודל עד 22מ''מ מימין ועד 24 מ''מ משמאל גם סוב מנטלי מימין הודגמו בלוטות לימפה בודדות עד 12 מ''מ בלוטות הרוק סובמנדיבולריות תקינות * לפי מה שאני הבנתי יש שינויים משמעותיים האם אני צודקת?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת