אי סבילות לקור והתקררויות חוזורת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

29/12/2011 | 01:09 | מאת: יניב

מצטער על האורך אני בחור בן 27 סובל מהתקררויות חוזרות כרוניות שמשתקות אותי למיטה הרגשה של חולשה חזקה כמו שפעת צמרמורות חזקות קר לי כל הזמן יותר מלשאר הסביבה באופן ניכר כל הזמן צמוד לתנור ומתלבש חם. כאילו הגוף שלי לא מצליח לחמם את עצמו וזה רק מתחזק מיום ליום כולל בקיץ אני עם ביגוד ארוך לא יכול להיות בחדר ממוזג ולא במקום עם רוח לא להיכנס לים ולא לבריכה אפילו עם מים פושרים אני ישר מצתמרר ונהיה חולה. קר לי בכל הגוף ובמיוחד ברגליים ובכפות רגליים תמיד קפואות אפילו עם 2 זוגות גרביים. לא יכול לגעת במשטחים קרים כמו מתכות או כל דבר שתופס קור לא יכול לאכול דברים קרים ולא לשתות מים קרים אני ישר נהיה חולה. אני גם אסמטי אז במהלך ההמחלה האסטמה מתגברת ונהיה לי קוצר נשימה. לפעמים זה בא עם נזלת ולפעמים לא אבל תמיד תחושה חזקה של חולשה וכאבי שרירים וצמרמורות. העניין הזה נמשך כבר כמה שנים הולך ובא ובשנה האחרונה הייתי חולה שנה ברציפות כל פעם מתקרר מחדש בלי יכולת לעשות כלום. כמו מין לופ שלא נגמר קצת מתרומם ושוב נופל ממש משהו נוראי. בבדיקות הדם לאורך כמה שנים הכל יוצא תקין כולל הורמונים ובלוטת התריס. האם אנדוקרינולוג יכול לעזור לי כאן? אני רוצה אפילו לפנות למישהו באופן פרטי האם אני יכול לפנות אלייך ? האם זה בכלל הכיוון? אני מיואש מאוד חייב עזרה

יניב שלום אני חושבת שיש לבדוק בכוון של בעיה במערכת החיסון ולפנות לאימונולוג. כ"כ אולי כדאי לנסות חיזוק מערכת החיסון באמצעות רפואה משלימה. שיהיה בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת