שאלה - לגבי TSH גבוה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

29/12/2011 | 13:49 | מאת: אתי נ.

לום. עשיתי בדיקת דם לTSH ודיקת דם של ANTI THYROID PEROXID . בדיקת ה- TSH התוצאה יצאה 4.43 שטווח הנורמה הוא 4.20 -0.35. התוצאה של בדיקת ה- ANTI THYROID PEROXID התשובה יצאה361 וטווח הנורמה הוא 35.00 - 0.00. הבנתי כי עליי להישאר במעקב. השאלה שלי היא: האם בדיקת ה- TSH יכולה לחזור לנורמה גם ללא טיפול תרופתי בכדורים? תודה על תשובתך

שלום אתי בדיקת ה TSH נחשבת תקינה בגבול העליון של הנורמה. הבדיקה השניה היא רמת נוגדנים לבלוטת התריס, מה שמעיד על נטיה לפתח תת פעילות בלוטת התריס ולכן מומלץ לבצע מעקב מעבדתי תקופתי. ה TSH יכול בהחלט לרדת וגם לעלות.

29/12/2011 | 21:21 | מאת: אתי נ.

כל כמה זמן עליי לעבור בדיקות? תודה רבה

02/01/2012 | 09:22 | מאת: יהודית

שלום, בת 61. לפני 3 שבועות ביצעתי בדיקת TSH והתוצאה היתה 11.36 ובדיקת T4 10.6. עקב התוצאה הגבוהה, חזרתי השבוע שוב על הבדיקה והתוצאה ירדה ל 7.36 ו T4 12.2. כמו כן יחד עם הבדיקה האחרונה ביצעתי בדיקת TPO והתוצאה הינה 808 כאשר הגבול העליון הינו 35. קראתי באינטרנט שניתן למצוא נוגדנים אלו במחלות גרייב או השימוטו. באולטראסאונד בלוטת התריס ישנם קשרים מתחת ל 1 ס"מ ולכן עוד לא הומלץ לבצע ניקור.(במעקב רופא אף אזן גרון). התור שלי לאנדוקרינולוגית הינו רק בשבוע הבא. עלי לציין שלפני 3 חדשים הפסקתי טיפול הורמונלי (קליאוגסט) והתחלתי טיפול בקרדילוק 2.5 מ"ג פעם ביום ל יל"ד. שאלותיי הן:1. האם יש בדיקות נוספות שראוי שאבצע לפני התור לרופאה. 2. כמו כן מה המשמעות של הערך הגבוה ב TPO? 3.האם יש קשר לתרופות הנ"ל והשפעה על בלוטת התריס? בברכה יהודית

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת