ציסטה רטקה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

29/12/2011 | 17:43 | מאת: גל

היתלוננתי על כאבי ראש וסכחורת ובct גילו בעיה עם ההיפופיזה.אז נשלחתי לmri ושם גילו שיש לי "ציסאת רטקה" .גם עשיתי בדיקות דם ושם הורמון הגדילה שלי הוא 0.87 במקום 0.8 .אני עם שחמת מועמד להשתלת כבד וIBS ותמיד קשרתי את הסכרחורת והרגשת ההילפון לבעיות הבטן שלי.הייתי רוצה לדעת עם אכן יש קשר בין בעיות של הבטןלסכרחורת והרגשת הילפון לבין הציסטה שיתגלה לי ומה זה ציסטת "רטקה" מה השפעתה על ההיפופיזה ואין היא קשורה לחורמון הגידול? אני בן 59 ובטוח אינני גודל כפר.אולי החפך

שלום גל ציסטה רטקה הינה ציסטה באיזור ההיפופיזה והיא עלולה לגרום ללחץ ולחסרים הורמונליים שמקורם בבלוטה זו כמו מחסור בהורמון גדילה ואחרים, שתיה והשתנה מרובה (Diabetes Insipidus) והפרעה בראיה. רמת הורמון הגדילה שלך הינה מעט מעל הנורמה, קרוב לוודאי ממצא חסר חשיבות ויש לבצע בדיקות נוספות על מנת להתקדם בבירור הזה. כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת