Tsh מוגבר לקראת הריון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

05/01/2012 | 16:05 | מאת: א.א

שלום, אני מתכננת להיכנס להריון וביצעתי בדיקות דם מקדימות יצא לי Tsh .3.91 ( בגבול העליון של הנורמה ) ערכים משנים קודמות היו יותר גבוהים 3.95-4.7 בבדיקה הנוכחית לא עשיתי T3 T4 להבנתי הערך לפני ובהריון צריך להיות לא יותר מ 2.5 לא משנה מה יהיו ערכי ה T3 T4 האם זה אומר שאני אצטרך להתחיל אלטרוקסין , האם כדאי לחכות עם ההריון עד שערכי ה Tsh יגיעו לרמת של 2.5 ? בתודה מראש האם רופא משפחה /נשים יכול לטפל בזה או שצריך לפנות לאנדוקרינולוג

שלום לך רופא המשפחה בהחלט יכול לעזור לך. אם את עדיין לא נוטלת אלטרוקסין, אין מענה אחד לשאלתך. יש הגורסים להתחיל אלטרוקסין ויש שלא, בכל מקרה מומלץ לעקוב מיד ברגע שאת מקבלת תשובה חיובית להריון ומומלץ גם לבצע בדיקת נוגדנים לבלוטה. בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת