עזרה בפענוח בדיקות דם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

08/01/2012 | 17:57 | מאת: נטע

שלום, אני בת 26, ועדיין סובלת מפצעים בפנים ובאיזור המחשוף. בעבר נטלתי גלולות דיאנה שעזרו מאוד, אך הן גרמו לי להופעת מגרנות והוחלט לעבור לגלולות אחרות- מיקרולוט, אלו ממש החמירו את המצב, ואף גרמו לי לעלייה במשקל של 8.5 קילו תוך 4 חודשים. לאחרונה החלטתי להפסיק לגמרי את השימוש בגלולות כדי לטפל בעניין הפצעים. רופא העור נתן לי לעשות בדיקות הורמונליות, אך מאחר והוא יצא לחופשה של חודש, אי מי שיעזור לי להבין מה התוצאות אומרות, ולכן אבקש את עזרתך...הבדיקות בוצעו ביום 6 למחזור (הרופא אמר שלא חשוב היום), הייתי ערה כמה שעות לפני הבדיקה.. התוצאות: prolactin 294.6 mlU/L dhea-so 8.2 umo/L free testosterone 2.34 pmol/L androstenedione 2.53 ng/mL cortisol 279 nmol/L האם תוצאות אלו יכולות להסביר משהו בקשר להמשך הופעת הפצעים? תודה רבה :-) נטע

נטע שלום הבדיקות הן בגדול תקינות. לגבי טסטוסטרון חופשי אנא כתבי לי את הנורמות המופיעות אצלך,. הקורטיזול מעט נמוך,ואני ממליצה לחזור על הבדיקה ובכל מקרה זה לא מסביר אקנה. כל טוב. ואגב, בדיקות הורמונליות מומלץ לבצע ביום 2-5 למחזור..

09/01/2012 | 16:41 | מאת: נטע

קודם כל, תודה על התגובה המהירה. אני מצרפת את טופס התוצאות כמו שקיבלתי אותו: Prolactin mIU/L 294.6 25 (...*.....) 628 BD1 Dhea-SO4 umol/L 8.2 1.2 (......*..) 10.3 BD1 Free Testosterone pmol/L 2.34 1.7 (*........) 8.7 BD1 Androstenedione ng/mL 2.53 0.1 (.......*.) 2.99 BD1 Cortisol nmol/L 279.0 138 (.*.......) 690 על מה יכולה להעיד רמה נמוכה של קוטיזול? האם אני יכולה לבקש הפנייה לבדיקה כזו מרופא המשפחה? והאם יש הנחיות מסויימות לפני ביצוע הבדיקה ( צום, בוקר, שעות עירנות וכו'..)? שוב תודה! נטע

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת