סוכר בתזונה, סוכרת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

20/11/2023 | 11:20 | מאת: ליאורה

שלום אני בת 57. אחרי ניתוח במעי לפני חצי שנה בגלל סיבוכים ממחלת מעי דלקתית. אני אחרי כמה שנים של ירידת משקל מזמן הייתי אמורה לעשות את הניתוח אבל דחיתי ודחיתי ורק כשהגעתי למשקל 37 קג אז הסכמתי לעשות. בשנים האחרונות אכלתי גרוע מאוד בעיקר אורז קצת לחם והרבה סוכר. חצי מהקלוריות שלי ביום הן מסוכר ומוסיפה אותו כדי שיהיו עוד קלוריות. אני כעת בתהליך שיפור איטי במשקל זה ייקח זמן כי מעררכת העיכול שלי לא מסתדרת בקלות. לכן ממשיכה להוסיף גם סוכר למשל שותה כוס תה עם 5 כפיות סוכר. במקביל השיניים שלי מאוד ניזוקו ותוך כמה שנים נהיו כ 10 חורים וכמה טיפולי שורש. חייבת לעצרו את זה. הרופא שיניים אמר שלא משנה כמה סוכר אני שותה או אוכלת בארוחה אחת אלא התדירות. לכן מבחינת השיניים עדיף שאני אשתה 3 פעמים ביום 8 כפיות סוכר מאשר 5 פעמים ביום 5 כפיות סוכר. בדיקות הדם הסוכר שלי תקין 80-85 ו HBA1C תקין די באמצע הנורמה. האם מבחינה אנדודקרינית לשתות 3 פעמיום ביום 8 כפיות = כ 45 גרם כל פעם זה אותו דבר כמו לשתות 5 פעמיום ביום 5 כפיות סוכר? אם כן אז אשנה אבל אני חוששת שאולי פיקים של 8 כפיות סוכר יותר מסוכנים מאשר פיקים של 5 כפיות וגם אם הכמות הכוללת דומה אז הפיקים האלה יכולים תוך שנה לגרום לי לסוכרת או כבד שומני וכו' מקווה שבעוד שנה אוכל להפסיק עם הסוכר בגלל שאעלה עם כל הפתרונות שהוצעו לי מה דעתך? תודה

שניהם לא בריאים, מציעה לפנות לעזרה של תזונאית

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת