בלבול בנושא היוד.
דיון מתוך פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת
לפני כשנה שאלתי אנדו ותיק ומנוסה איך אפשר לעזור לבלוטה במצב של תת פעילות והוא המליץ על אכילת מזונות המכילים הרבה יוד(אצות,דגי ים צפוני,שרימפס, אגוזים וכו.). לפני שבועיים שאלתי אנדו צעירה ונמרצת את אותה שאלה והיא אמרה לי שמותר לאכול הכל פרט למזונות שמכילים יוד(כאן היא מנתה את אותם מזונות שהרופא הראשון המליץ עליהם בחום). האמת,אני מאד מבולבלת,אני מאד אוהבת אוכל יפני. לאחרונה קראתי את ספרו של ד"ר מרק היימן "חילוף חומרים מנצח" בו הוא מקדיש פרק גדול לבלוטת התרס וממליץ בחום על מזונות המכילים יוד. אני גם יודעת כי במדינות מזרח אירופה,מטפלים בתת פעילות הבלוטה בעזרת תוספת יוד ולא בהורמון. מצד שני,קראתי שני מאמרים על סכנת היוד בתת פעילות בעיקר בהשימוטו.יש שם הסבר מדוע תושבי יפן הם החולים העיקריים בהשימוטו,כנראה בגלל דיאטה עשירה בדגים,מאכלי ים ואצות. בקיצור, מה את אומרת? לאכול יוד או להמנע. אני מתה על אוכל יפני,הוא מהווה את עיקר התזונה שלי ואני חולת השימוטו.
יוליה שלום אין תמימות דעים לגבי אכילת מזונות עשירים ביוד. בגדול ההמלצה היא לא להפריז ולכן אני תמיד אומרת שניתן לאכול סושי ודגים במידה. לדעתי מי שאוהב אוכל יפני יכול לאכול כרצונו ועדיין לא מגיע לכמות עצומה של יוד בתזונה. בתאבון נ.ב כוונתי לאוכל ולא לתוספי תזונה/אצות