פירוש תוצאות העמסת סוכר 100גרם
דיון מתוך פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת
שלום, עקב התקפים של הרגשה של חולשה מלווה בכאב ראש , ידיים קרות ורועדות, שנחשדו כהיפוגליקמיות עשיתי העמסת סוכר של 100ג' לא בהריון. אציין , כי ילדתי לפני 8 חודשים והתחושות האלה מלוות מתחילת טרימסטר שלישי. בבדיקה שבוצעה נבדק גלוקוז ורמת אינסולין במקביל. כולן בטווח הנורמה, למעט 2 ערכי גלוקוז אחרונים-אחרי שעתיים:64 ואחרי שלוש שעות:45. שאלתי היא לגבי תוצאת הגלוקוז לאחר שעה, שהיתה 79- אמנם ערך תקין, אך לא "תקין מדי" לאחר , שהגוף נחשף שעה קודם ל-100 ג סוכר? במקביל לאחר שעה רמת האינסולין היתה29- שוב אמנם בטווח הנורמה, אך מה ההגיון הפיזיולוגי של גופי להפריש כל כך הרבה אינסולין יחסית, כשבדם רמת הגלוקוז 79 בלבד? הרופא שלי לא התרגש מהתוצאות , אך בכל זאת אשמח להסבר תודה רבה על התייחסותך!
שלום לי על מנת לאבחן היפוגליקמיה, הבדיקה המומלצת אינה העמסת סוכר. מהתוצאות עולה האפשרות שאת סובלת מהיפוגליקמיה לאחר אוכל, מה שקרוי היפו תגובתית REACTIVE, שהינו לעיתים מצב המקדים סוכרת בכמה שנים. במצב זה הגוף מפריש עודף אינסולין על מנת להתגבר על רמות הסוכר שעולות וכתוצאה מכך מופיעות נפילות סוכר עם רמות אינסולין גבוהות. ה"טיפול" הינו ארוחות קטנות תכופות ומניעת סוכרת באמצעות ספורט ותזונה. כל טוב