קשרית באדרנל

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

31/08/2011 | 14:20 | מאת: אלינור

שלום רב. אני חיילת בת 19, ונמצאת כרגע בבירור של יתר לחץ דם גבוה וטכיקרדיה המופיעים בהתקפים המלווים לעיתים גם בכאבי ראש והזעה. בין מגוון הבדיקות שעברתי נערך גם איסוף שתן לקטאכולאמינים , שיצא תקין, אך נערך בלי הדיאטה שאמורים לעשות לפני ונאסף רק 18 שעות. משום שהבדיקה לא תמיד מעידה על הימצאותו של גידול באדרנל , ובשל החשד לכך, ביצעתי בדיקת CT בטן שאיננה יצאה תקינה. בבדיקה נמצאה קשרית בקוטר של כ-7.5 מ"מ באדרנל השמאלי בצפיפות של כ25 HU לפני הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי עם האדרה עד כ90 HU בשלב עורקי ועד כ60 HU בשלה מאוחר יותר. בסיכום נכתב שישנה התנהגות שיכולה להתאים לאדנומה - לקורלציה קלינית (חוסר פרטים אנמסטיים). קראתי שערכים גבוהים של צפיפות כמו שיצאו לי מעידים עד פיאוכרומוציטומה ודווקא לא על אדנומה. למה התשובה מתאימה יותר, והאם יש קשר בין הקשרית לבין התקפי לחץ הדם והדופק? האם יכול להיות שהקשרית היא ממאירה ולא שפירה? והאם יש לשקול ביצוע ביופסיה או ניתוח להוצאת הקשרית? יש לציין שבשל לחץ הדם והדופק הוחל טיפול תרופתי בניאובלוק 50 מ"ג ליום, אך התקפי לחץ הדם והדופק עדיין חוזרים. בנוסף, אני נוטלת מזה שנתיים גלולות "יסמין" בשל מחזור לא סדיר , ארוך , המלווה בכאבים חזקים. בתודה רבה מראש, אלינור.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלינור. במידה והועלה חשד לפאוכרומוציטומה, שהיא אגב מחלה מאד נדירה, יש לבצע איסוף של 24 שעות כנדרש. לגבי הממצא ב CT מצד אחד הצפיפות מתאימה באמת לפאו אך הגודל לא ממש, אם כי זה לא שולל בוודאות. במידה והחשד גבוה ישנן בדיקות נוספות שניתן לבצע כמו בדיקות דם שונות, מיפוי או MRI. קשרית בגודל כזה נדיר מאד שהיא ממאירה. לאחר השלמת הבירור יוחלט האם להוציא את הקשרית בניתוח זאת במידה והיא מפרישה או גדלה מאד במעקב עתידי.

01/09/2011 | 00:33 | מאת: אלינור

24/12/2017 | 14:20 | מאת: ג.א

שלום,שמי גבי, בת 72חליתי בסרטן ריאות בפ סי טי לא נמצאו גרורות ולא בלוטות לימפה נגועות. בניתוח הוצאה אונה שמאלית עליונה. 3 חדשים מהניתוח עברתי סי טי חזה,בטן,אגן עם הזרקת חומר ניגודי ונמצא אדרנל קשרית שמאלית קוטר 16 מ"מ צפיפות HU60. האם בדיקת MRI תזהה ממאירות או שפירות?

גבי שלום יש להתחיל מבדיקת CT ספציפית לאדרנל ולבצע בירור כמקובל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת