קבוצות סיכון
דיון מתוך פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת
שלום ד"ר נירית. ברצוני לדעת למה אסייתים ושחורים הם בקבוצות סיכון לסוכרת מטייפ 2, לפי הנתנונים כמעט פי 2 מאנשים לבנים? האם זה משום שבעבר אותם אכלוסיות היו נוהגים לאכול אוכל דל בשומן ולא תעשייתי ואילו בימים אלה הם השתלבו בעולם המערבי ואוכלים אוכל עשיר בשומן וכי הגוף שלהם אינו "רגיל" לאכול מסוג זה? תודה מראש עומר, מפקד ומדריך בבה"ד 10 לחובשים.
לקריאה נוספת והעמקה
עומר שלום אכן, מחלת הסוכרת שכיחה הרבה יותר בקרב שחורים, ובארץ גם אצל ערבים ואתיופים. הסיבה לא לגמרי ברורה, ייתכן והמעבר לתזונה המערבית ואורח החיים היושבני הוא חלק מהסיבה לכך. בקרב האתיופים למשל, נצפתה עליה ניכרת בשכיחות מחלת הסוכרת כיום, לעומת שכיחותה בסמוך לעליה הגדולה מאתיופיה. חתימה טובה
(מספר מקשר)