טיפול בהיפו בעזרת יוד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

29/07/2013 | 13:17 | מאת: נורית

לאחרונה רבים מחבריי לפורום "נפגעי האלטרוקסין" החלו לטפל בעצמם בעזרת תוספת יוד והורידו לחלוטין את הטיפול ההורמונלי בטירוקסין. לטענתם,היוד הוא המרכיב החיוני לפעילות תקינה של הבלוטה והוא גם המרכיב הבסיסי של T3 ו T4 מטפלים אלטרנטיבים רבים טוענים,שתוספת יוד יכולה להחליף היטב את הטיפול ההורמונלי ואפילו עם תוצאות הרבה יותר טובות. קבלנו גם דיווחים שבמזרח אירופה וברוסיה מטפלים בחולי תת פעילות בעזרת יוד ולא בעזרת תירוקסין. החולים בתת פעילות שעברו לתזונה עשירה ביוד(אצות,דגים,מלח וגם קצת יוד בכדורים) נשמעים מרוצים מאד מהמהלך,אין להם תופעות לוואי בכלל,נתוני המעבדה להם מצוינים והם אומרים שעכשיו חזרו לחיות,רובם רזו מאד. 1)מה דעתך על טיעונים אלה? האם זה באמת ורוד כמו שזה נשמע? ואם כן,למה לא מציעים טיפול שכזה לכולם? 2) האם טיפול בתוספת יוד יעיל גם לחולי השימוטו? 3) איזה נזקים ,או סכנות,יש בטיפול ביוד לעומת הטיפול הרגיל בהורמון הסינתטי? אשמח אם תתיחסי לכל השאלות שלי,תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

נורית שלום הטיפול ביוד הינו מסוכן ועלול לגרום להחמרה של תת פעילות או למצב הפוך של יתר פעילות של בלוטת התריס, שלשעצמו הוא מצב מסכן חיים. אי לכך הטיפול הזה בהחלט אינו מומלץ. כל עוד מדובר בתזונה בלבד אין לי התנגדות, אך בהחלט לא מומלץ ליטול תוספים של יוד בצורת אצות וכיוב..מכיוון שלא ברור מה הנזק שעלול להיווצר.כל טוב

29/07/2013 | 18:05 | מאת: נורית

ברשותך אעתיק אותו לפורום.יש שם כ6000 איש שחתמו על העצומה נגד האלטרוקסין.חלקם מתלהב מאד מהתוצאות הטובות של אלה שעברו לטיפול ביוד מבלי להיות מודעים כלל לסכנות שציינת.הם משוכנעים כי תת הפעילות נובע ממחסור ביוד בתזונה ולראיה,במדינות בהן התזונה עשירה ביוד כמעט ולא קיימת בעיה של תת פעילות הבלוטה. ור עוד שאלה, רבים מהחברים בפורום הם חולי השימוטו,נראה לי שעבורם הטיפול ביוד לא יעזור כי אצלם תת הפעילות נובע ממחלה אוטואימיונית ולא ממחסור ביוד. האם אני צודקת?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת