שלום ד"ר ברק.

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

26/10/2011 | 17:52 | מאת: רינה

בחודש מרץ השנה הרופא גילה אצלי תת פעילות בלוטת התריס ורשם לי אלטרוקסין100. אני מראש קבלתי את הסוג החדש. לאחר כמה ימים התחלתי לסבול מתופעות לוואי קשות. אחרי חודשיים ,אמנם בלוטת התריס התאזנה אבל תופעות הלוואי היו קשות מידי והפסקתי את נטילת הכדור לחלוטין. חלפו מאז עוד כמה חודשים ואני ללא הכדור,מפחדת לבדוק את מצב הבלוטה,אבל לפחות אין לי תופעות לוואי. אני מפחדת שיגיד לי לחזור לקחת את הדבר הנורא ההוא... מה הסכנה הרפואית אם לא אקח שום טיפול? הרופא אמר לי שהוא מנסה "לשמור על הבלוטה",מה המשמעות? מה יקרה לבלוטה אם לא אקח כדורים בכלל?

לקריאה נוספת והעמקה

רינה שלום. הכל תלוי בחומרת הבעיה. התסמינים העיקריים של תת פעילות במבוגרים (בניגוד לילדים שם ההשלכות חמורות בעיקר על גדילה והתפתחות שכלית וקשישים שם ייתכן אפילו קומה/איבוד הכרה) הם עייפות, בצקות, עליה במשקל, בעיות במחזור החודשי, עצירות..כך שמדובר בעיקר בהפרעה ניכרת לאיכות החיים. ישנה סברה שמתן טיפול תרופתי ימנע התדרדרות, מעין שמירה על הקיים.שוב, אין לכך הוכחה ממשית. אני מציעה כן לנסות תחליפים ומאמינה שהרגשתך תשתפר בהמשך. שיהיה בהצלחה

27/10/2011 | 18:59 | מאת: רינה

כל תופעות הלוואי שציינת ,כמו עייפות, בצקות, עליה במשקל, בעיות במחזור החודשי, עצירות...הופיעו אצלי דווקא מנטילת התרופה. התופעות הפסיקו לחלוטין רק כאשר הפסקתי את נטילת התרופה. האם התרופה לא אמורה למנוע את התופעות האלה ולא לגרום להן? במה הועילו חכמים אם התרופה גורמת לכל תופעות הלוואי שאותן היא באה למנוע?

בחלק המכריע של המקרים הטיפול אכן משפר תסמינים אלו, אולי קצת סבלנות תשתלם, או החלפת תכשיר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת