TSH

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

17/08/2015 | 17:46 | מאת: עוזי

שלום רב , ברצוני לברר לגבי תוצאות בדיקות TSH . אני אח מוסמך עם וותק שנה עובד בבית חולים ממשלתי . כאשר עשיתי בדיקת דם לחולה , התברר שערך TSH גבוהה במיוחד 42 , אך ערך T3T4 בגדר הנורמה . כאשר הודעתי לרופא הוא נתן הוראה להתחיל בתרופת אלטרוקסין , אך לא הבנתי למה . אני יודע ש TSH,LH ,FSH מופרשים מההפופיזה הקדמית כך למשל TSH מופרש כדי לגרות בלוטת התריס ליצר T3T4 , כאשר רמת T3T4 גבוהה אז בהיזון חוזר נותנת פקודה להיפופיזה להפחית הפרשת TSH , וכך עובדת אנדוקרנולוגיה .... עכשיו במקרה של החולה : יש לו הפרשת יתר של TSH אך ערך T3T4 בגדר הנורמה זא שיש איזשהי בעיה בהיפופיזה שלא נענה לפקודות של הבלוטה עצמה ובגלל זה יש הפרשת יתר של TSH . עכשיו מה משמעות מתן אלטרוקסין במקרה זה ? הרי אלטרוקסין מכיל t3t4 ונותנים אותו לחולה עם היפותירודאזם . אני יודע שיש היפר/היפר תירודאזם ראשוני שזה בעיה בבלוטה עצמה , והיפר/היפו תירודאזם משני שזה בהיפופיזה . מה מטרת אלטרוקסין במצב זה ? תודה לך

לקריאה נוספת והעמקה

עוזי שלום במצב של תת פעילות בלוטת תריס כמו אצל המטופל שלך, ערכי ההורמונים T3 T4 נמוכים וההיפופיזה מפרישה עוד ועוד TSH במטרה לגרות את התירואיד להפריש עוד הורמון. הדבר מצליח באופן חלקי- רמות ה T3T4 מצליחות לעלות אך רמת ה TSH הגבוהה מעידה על תת פעילות ולכן יש פה בהחלט מקום לאלטרוקסין. מניהח שמתישהוא הרמות ירדו. אופציה נוספת (לא כתבת באיזו מחלקה אתה עובד) שמדובר ב SICK EUTHYROID מצב שנובע ממחלות קשות או מתרופות שונות ושכיח למשל בטיפול נמרץ. במצב כזה הבלוטה תקינה אבל הבדיקות באופן חולף לא תקינות ואז מומלץ לחכות אולי תכתוב פרטים נוספים לגבי המטופל שלך..

17/08/2015 | 19:07 | מאת: עוזי

תודה רבה ד"ר , אני עובד במחלקה פנימית . ציינתי שלחולה יש ערך TSH גבוהה 41 אך ערך T3T4 בגדר הנורמה . בגלל זה אני שואל מה מטרת אלטרוקסין במצב זה ?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת