מהי רמת סוכר תקינה אחרי האוכל?
דיון מתוך פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת
דר' נירית אבירן-ברק שלום רב, אני בן 37 בלי מחלות רקע למעט מעי רגיז. בשל היסטוריה של סוכרת מסוג 2 מצד המשפחה של אבא, החלטתי לבדוק את רמת הסוכר באופן עצמאי כי יש לי מד סוכר ביתי. אחרי כל מה שקראתי באינטרנט הבנתי שבדיקת הסוכר בצום לא נותנת את כל התמונה וחשוב לבדוק את רמות הסוכר שעה ושעתיים אחרי אחרוחה מזינה. עשיתי את זה בשתי ההזדמנויות ויצא שרמות הסוכר הן בין 110 ל-125. חשוב לציין שלמחרת אחרי הצום הסוכר הנמדד היה בין 80 ל86. כמו כן,בבדיקת דם שעשיתי שנה שעברה הסוכר אחרי צום היה 91. כמו כן, בבדיקת Hb1AC מלפני שנתיים הערך היה 5.1. השאלה שלי היא האם רמות סוכר של 110-125 כשעה-שעתיים אחרי האוכל זה תקין? לפי כל מיני מאמרים שקראתי באינטרנט הבנתי שרמת הסוכר הרצויה היא עד 100 אחרי שעתיים. כל מספר גבוה מזה מנבא מצב טרום סוכרתי. האם זה נכון? בתודה רבה מראש,
ברוך שלום רמת סוכר תקינה בצום היא עד 100 מג% ושעתיים לאחר אוכל באדם בריא עד 140 מג% כך שעושה רושם שמצבך מצויין כל טוב