מה מומלץ ומה לא לאכול למובחן
דיון מתוך פורום שלשולים ובעיות בעיכול
שלום רב, ברצוני לשאול מה מומלץ לאכול לחולה קרוהן-קולוטיס (+ "צרות" וכולי), מבחינת איזה סוג לחם מומלץ (מלא או לא)? פיתות (שחורות או רגילות)?, קרונפלקס? ודגנים? והאם צריך להיות חשש לחולה, מתירס, מגרענים של מיצי הדר קטנים ומסומסום לא טחון? תודה מקרב לב על העזרה!!
שלום רב, ראשית קיימת שונות גדולה בקרב אנשים עם מחלות מעי דלקתיות בכל הנוגע למאפייני המחלה ובהתאם לכך גם להנחיות התזונתיות. כתבת בשאלתך "צרות", האם התכוונת להצרות (מהמילה צר)?! כמו כן חסרים נתונים כמו האם מדובר בשלב של מחלה פעילה או ברמיסייה? האם עברת הליך כירורגי במערכת העיכול? וכדומה. בגדול במצב של התלקחות או סיבוכים שונים של המחלה מומלץ לצמצם סיבים תזונתיים ועל כן להעדיף דווקא את הלחם הלבן, הפיתות הרגילות, הקורנפלקס הפשוט וכדומה. יחד עם זאת, לאור השונות גדולה בהנחיות התזונתיות גם בין מטופלים שונים וגם בשלבי המחלה השונים, אני ממליצה לך לפנו לדיאטנית גסטרו לקבלת התייחסות אישית למצבך. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il