שלשולים שלא מפסיקים, מה עושים?
דיון מתוך פורום שלשולים ובעיות בעיכול
שלושה חודשים אחרי לידה, אחרי הריון ולידה תקינים לחלוטין. ללא עבר רפואי. אחרי הלידה נראה שמשהו השתבש לי במערכת העיכול. שלשולים כמעט כל יום! עשיתי בדיקות דם וצואה שיצאו תקינים. (בצואה בבדיקה הראשונה בדקו סלמונלה ועוד חיידק) שניהם יצאו שלילי. הייתי אצל רופא גסטרו, ששלח אותי שוב לעשות בדיקות דם וצואה. בנוסף גם בדיקת דם לראות אם התפתחה לי רגישות לגלוטן או לקטוז. הוא גם אמר שהוא ביקש שיעשו בדיקה שתראה אם יש לי מחלה זיהומית או אין. (Crp יצא קטן מ0.5), הרופא אמר שאולי התפתחה לי מחלץ קרוהן? (זה בכלל אפשרי, פתאום אחרי הלידה?) מכמות השלשולים הייתי מצפה לראות גם ירידה במשקל, מה שלא קורה בפועל. כאילו כל האוכל שאני אוכלת לא מתעכל ולא נספג כלל בגוף. אני מניקה את הבת שלי, ואצלה הכל תקין טפו טפו (עולה במשקל במהירות האור ;) אילו עוד בדיקות אפשר לעשות או לבקש? אני סובלת, לא יכולה להנות מאוכל, לא יכולה להנות מיציאה מחוץ לבית מהפחד שאצטרך דחוף שירותים. **ניסיתי להפסיק לאכול מוצרי חלב לכמה ימים, והשלשולים המשיכו. בנוסף לזה- אין לי כאבי בטן כלל! לא לפני ולא אחרי, ולא באף שעה במהלך היום. אני כבר מתחרפנת ולא יודעת מה לעשות!!!
שלום רב, קיימות בדיקות רבות שניתן לבצע במסגרת בירור בעיות מערכת העיכול השונות. יחד עם זאת, שאלות אלה יש להפנות לגסטרואנטרולוג המטפל בך. לשאלתך, מחלת הקרוהן אמנם יכולה להתפרץ בכל שלב בחיים אך ציינת שמדד הדלקת (CRP) שלך תקין ואני מעריכה שאותו כנ"ל לגבי בדיקות נוספות שהיו מעידות על כך. לידה היא חוויה משמעותית ואף טראומטית לגוף ויכולות להיות לכך השלכות גופניות ונפשיות כאחד. בהיבט התזונתי, עד לסיום הבירור הרפואי, הייתי ממליצה לך מצד אחד לאכול תפריט מאוזן ומגוון ככל הניתן ומצד שני לצמצם צריכת סיבים תזונתיים. יש להעדיף מזונות כמו לחם לבן, אורז, פסטה, תפו"א, בשרים רזים, דגים, ביצים, גבינות קשות ועוד. בכל הנוגע לפירות וירקות רצוי להפחית ולהעדיף אותם קלופים או אף מבושלים. בנוסף לכך לנסות ככל הניתן להקפיד על ארוחות מסודרות והימנעות מפערים גדולים (דבר שעשוי להיות בעייתי יותר עם תינוקת). בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il