בעיות עיכול ותופעות כאב
דיון מתוך פורום שלשולים ובעיות בעיכול
שלום רב, אני בת 38 במשקל תקין ואחוז שומן 34 ובדיקות הדם תקינות מאז גיל 20 אני סובלת מנפיחות בבטן ומגיל 30, מההריון הראשון, גם בנפיחות המלווה בדופק ותחושה ממש לא טובה שמשהו לא טוב קורה לי באותו הרגע. לאחרונה אני מוצאת עצמי אוספת עוד ועוד מזונות לשימת המאכלים הלא ידידתיים לי. אבוקדו גורם לי להרגיש שאני על סף אשפוז, קמח מלא גורם לי להרגיש מלאות עד כדי דופק ולחץ בגרון, בצל ושום טריים ממש מנפחים לי את הבטן יחד עם דקירות וכך גם עוד מזונות ברשימה... בתור ילדה ונערה אכלתי מהכל עכשיו, מזה שבוע שכואב לי ולא נעים בצד שמאל מתחת לצלע בקצה שלה, נפוח ולעיתים מלווה בסחרחורות. אני לא יודעת למי לפנות ולמה המערכת עיכול שלי נעשית יותר ויותר רגישה והתופעות נעשות יותר ויותר קשות לסבול אשמח לעזרה תודה דש
שלום רב, אמנם את מתייחסת בשאלתך למגוון מאכלים שלדבריך גורמים לך לבעיות עיכול או מכאובים שונים, אך נראה לי נכון להתייעץ על כך עם רופא המשפחה המטפל בך ו/או רופא גסטרו במידת הצורך. אני אתייחס מעט לקשר בין תזונה לבין התופעות שרלוונטיות למערכת העיכול. בתור התחלה הייתי נמנעת ממזונות שגורמים לגזים ונפיחות במערכת העיכול לדוגמה קטניות, כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי. שום ובצל עשויים גם כן להיות בעייתיים (כפי שאת מציינת בשאלתך). קמח מלא ובכלל מאכלים "מלאים" העשירים בסיבים תזונתיים קשים יותר לעיכול ויכולים ליצור גזים. מעבר לרכיבי מזון, גם להתנהגות אכילה יש השפעה על מערכת עיכול וקיימת חשיבות גדולה לארוחות מסודרות ופזורות על פני היום. באופן טבעי אנשים מבצעים ניסוי וטעייה באופן עצמאי, אך הבעייתיות שבכך היא שפעמים רבות הם נשארים עם תפריט לא מאוזן ומצומצם יתר על המידה (מבלי בהכרח להביא לשיפור משמעותי בתסמינים). מסיבה זו אני מייעצת לך לסיים את הבירור הרפואי ולפנות לדיאטנית גסטרו להשלמת הטיפול מהפן התזונתי. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il